Dödsfall, Elsy Olofsson, Lövånger

Elsy Olofsson, Lövånger

Elsy Olofsson

Elsy Olofsson

Foto: Privat

Dödsfall2021-02-20 05:00

Tisdagen den 9 januari somnade vår älskade mamma, mormor, farmor och svärmor in på äldreboendet Hemgården i Lövånger i en ålder av 86 år.

Mamma föddes i Flarklund, Nysätra socken som enda barn till Davida och Seth Bäckman. Mamma förlorade sin pappa när hon var sex år vilket gjorde att mamma och vår mormor flyttade till mormors föräldrahem där även en morbror till mamma bodde. Morbror Gotthard blev en viktig person för mamma under hela uppväxten. Uppväxten i Flarkbäcken präglades av lekar, bad i Flarkån och skidåkning på berget omgiven av människor som under hela hennes livstid kom att betyda så mycket för henne.

På dans i början av 1950-talet träffade mamma vår pappa Halvard som kom från Vebomark och de gifte sig 1957 i Lövångers Kyrka och var ett par tills pappa avled 2016. Lövånger kom att bli deras hemort och där byggdes också deras egnahem upp på Prästgårdsvägen. 1958 föddes dottern Lena och 1963 föddes sonen Thomas. Mamma och pappa byggde i mitten av 60-talet en sommarstuga i Sundsviken vilket även i dag är en kär plats som innehåller många minnen från vår uppväxt. I Lövånger skapades tillsammans med pappa genom årens lopp många goda vänfasta relationer som kom att vara värdefulla genom livets alla skeenden.

Under sitt arbetsliv arbetade mamma inom handel och framförallt inom Kooperationen, ett yrke hon trivdes väldigt bra med.

Mammas stora intresse som hon grundlade i sin barndom var odling. Varje vårvinter drevs växter och grönsaker upp och i växthuset växte stora mängder tomater och gurka som delades ut till dem som ville ha. Intresset kring trädgården och dess skötsel delade hon med vår pappa vilket innebar många härliga utedagar i en grönskande trädgård. Andra intressen var vävning och handarbete av olika slag.

Mamma fick fyra barnbarn som stod hennes hjärta nära och tillsammans med pappa följde hon dem med glädje och stolthet genom livet.

I sorgen finns glädjen i allt som mamma gav. Av kärlek och omsorg till dem hon höll av. Hon fattas oss. Sov i ro.

Barnen med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!