Dödsfall, Elsy Andersson, Skellefteå

Elsy Andersson, Skellefteå

Elsy Andersson

Elsy Andersson

Foto: Privat

Dödsfall2021-02-20 05:00

Elsy Andersson vår älskade mamma, mormor, farmor, svärmor, gammelmormor och gammelfarmor somnade lugnt och stilla in i en ålder av 90 år på Klockarhöjdens äldreboende den 11 februari, där hon bott de senaste åren.

Hon var född och uppväxt i Brönstjärn, dotter till Alfred och Lydia Lundmark. Elsy var född som femte barn i en syskonskara om sju barn.

Elsy ägnade största delen av sitt yrkesverksamma liv åt lokalvård bland annat åt Skellefteå kommun, Skellefteå Snickericentral och Skellefteå Kraft. Det syntes även i hemmet där det var god ordning och kliniskt rent.

Hon träffade i unga år sin blivande make John- Axel Andersson. 1952 gifte de sig och samma år föddes dottern Åsa. Familjen utökades sedan 1963 med sonen Jan. Elsy fick sedan fyra barnbarn och fem barnbarnsbarn. Första åren bodde Elsy och John-Axel i Åkullsjön, därefter i Stackgrönnan för att sedan flytta till huset i Ursviken där dem tillbringade största delen av sina liv. 2007 gick flytten till centrala Skellefteå och där fick de fyra år tillsammans innan John-Axel gick bort 2011.

Elsy var duktig på baka matbröd samt goda bakverk och vi är många som fått avnjuta hennes delikatesser. Hon gillade lugnet hemmavid, men det blev även en del auktioner runt om i närområdet. Elsy var ingen storätare, men ett ”gofika” tackade hon aldrig nej till. Det som vi minns henne mest för är omtanken och engagemanget för barn och barnbarn. Vi saknar henne och är innerligt tacksamma för alla de år vi fått vara i hennes närhet och för allt hon gett oss.

Familjen via Åsa och Jan

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!