Dödsfall, Elsie Bergmark, Kåge

Elsie Bergmark.
Elsie Bergmark.

Elsie Bergmark, Kåge

Dödsfall 24 december 2020 05:00

Vår mor Elsie Bergmark somnade den 16 december 2020 stilla in i en ålder av 92 år, hemma i sin bostad i Kåge. Hon föddes i byn Storselet som nummer fyra i en syskonskara av sju. 

I slutet av 40-talet började hon som piga hos familjen Bergmark i Tvärliden, där hon sedan fann sin kärlek i deras son Birger, vår pappa. De var gifta i drygt 50 år innan vår pappa avled, de fick tillsammans oss fem barn som fick växa upp i en varm och kärleksfull miljö. Mamma Elsie fick slita hårt, samtidigt som hon skötte oss fem barn drev de ett litet lantbruk, utöver det skötte hon om vår farmor och farbror Bertil som bodde i en lägenhet på övervåningen i Tvärliden. När de sedan gick bort och även vår pappa blev sjuklig så valde de 1990 att lägga ner jordbruket och flytta till en lägenhet i Kåge. 

Mamma Elsie var känd för sin gästfrihet där alla var välkomna och blev bjudna på kaffe med dopp. Hon var också väldigt populär hos sina grannar som tillbringade många timmar i hennes sällskap, ibland med en bingolott eller bara för att surra en stund.

 Mamma har också haft ett fantastiskt stöd och sällskap av sina syskon, Kajsa och Brage som bor i närheten. Hon handarbetade mycket och många är vi som fått ta del av hennes alster. Förutom oss barn så månade hon väldigt mycket om sina 11 barnbarn och även på senare år sina 11 barnbarnsbarn. Vi kommer alla att känna en stor sorg och saknad efter henne, men en tröst är att hon kanske får återförenas med vår pappa. Är det någon som förtjänat att hamna i himlen så är det Elsie.

Barnen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa