Dödsfall, Ella Wallsson, Umeå

Ella Wallsson, Umeå

Dödsfall 14 oktober 2021 05:00

Torsdagen den 30 september somnade vår älskade Ella Wallsson in, i en ålder av 77 år, omgiven av sina närmaste. Ella var född Olofsson och uppvuxen i Svarttjärn där hon även fann kärleken i Erling.

Ella och Erling var bosatta på flera ställen i Västerbotten. Rödäng i Umeå och senare föräldragården i Svarttjärn kom att bli deras huvudsakliga boenden och 2020 återvände de till Umeå.

Ella arbetade under sina yrkesverksamma år inom kök i äldre- och barnomsorgen. De senaste åren jobbade hon som lokalvårdare på brandstationerna i Umeå och Skellefteå. Ella var en omtyckt och plikttrogen medarbetare och kunde på ett humoristiskt sätt roa många av kollegorna.

I början av 70-talet föddes deras barn Malin och Mattias och med åren även deras kära barnbarn Elina, Tilde, Jonathan och Joel. Fina minnen med barnbarnen finns från Västerbottensgården i Svarttjärn med övernattning och bus.

Familjen var mycket viktig för Ella och hon var en positiv, omtänksam och omhändertagande människa. Många blev bjudningarna med mat och fika som vi alla kommer att minnas.

Ellas intressen var många. Hon älskade att skapa ett trivsamt hem med sina många krukväxter, broderade dukar, gamla skåp och antikviteter samt besöka auktioner och mässor. Hon var även djupt engagerad i kyrkliga sammanhang inom EFS i Grisbackakyrkan Umeå och Svarttjärns EFS.

Ella var den äldsta systern av fyra. Hon var verkligen en storasyster för oss alla. Telefonen gick ofta varm mellan oss systrar. Till Ella ringde man och frågade om recept på både det ena och andra, eller hur man skulle få till snurren på kanelbullarna som bara Ella fick till, men man ringde även till henne kring frågor och funderingar som låg en varmt om hjärtat.

En i fyrklövern finns inte med oss längre.Tomrummet kan inte fyllas men vi kommer att vårda det med de fina minnena vi har tillsammans.

Ella kämpade mot sjukdom i många år. Den kampen är även ett bevis på den kämpaglöd som fanns inom henne. Ellas kamp år nu slut och hon får vila i Jesu famn där hennes tro fanns.

Ingen kommer att kunna ta ifrån oss minnena av Ella och för oss är Ella som solen, månen och stjärnorna - alltid med oss.

Familjen, genom systern Mona

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

En person död efter olycka utanför Botsmark

En person död efter olycka utanför Botsmark
Dödsfall

Svea Magnusson

Svea Magnusson
Dödsfall

Anders Nilsson

Anders Nilsson
Dödsfall

Anders Nilsson

Anders Nilsson
Dödsfall

Kurt-Lennart Nilsson

Kurt-Lennart Nilsson
Visa fler