Dödsfall: Ella Brännström, Vebomark

Ella Brännström, Vebomark

Lövånger 10 oktober 2020 05:00

Lördagen den 29 september lämnade Ella oss i stor sorg och saknad. Hon blev 85 år.

Ella föddes på Kläppen och växte upp där tillsammans med sina föräldrar Judith och Eugen Renlund samt brodern Egon. Som ung spelade hon gitarr och sjöng i Vebomarks sångkör och hon arbetade som piga.

1957 träffade hon sin blivande make, Gunnar Brännström. De gifte sig 1960 och övertog föräldrarnas jordbruk som de drev tillsammans. De fick två söner, Börje och Einar. Gunnar gick bort 2013. Ella levde hela sitt liv på Kläppen.

Ella hade dålig syn men trots detta svåra handikapp var hon mycket aktiv. Förutom att sköta hemmet och jordbrukets sysslor så vårdade hon sin åldrande mor. Hon hade många intressen, bland annat matlagning, blommor och trädgård samt handarbete. Hon skrev både dikter och visor men även artiklar i Norran. Dessutom var hon utgivare av ”Vebomarks Allehanda”.

Ella var mycket social och ledde gärna allsången på olika fester, hon spelade sketcher och läste dikter. I bönhuset var det Ella som spelade orgel och hon spelade även dragspel. Det var Ella som skrev Vebomarks nationalsång och hon var sekreterare i Vebomarks missionsförening.

På många olika sätt värnade Ella om sitt hem, sin familj och sin hembygd. Hon var en mor vi kommer att minnas med glädje.

Börje och Einar

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Dödsfall, Maj-Britt Ölund, Byske

Dödsfall

Dödsfall, Astor Wikström, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall: Sture Lindgren, Kvarnåsen

Dödsfall

Dödsfall: Erik Lundmark, Skellefteå

Skellefteå kommun

Person i Skellefteå kommun död i covid-19 – 200 fall upptäckta i kommunen senaste veckan

Visa fler