Dödsfall, Eivor Grenvall, Skellefteå

Eivor Grenvall, Skellefteå

Eivor Grenvall.

Eivor Grenvall.

Foto: Privat

Dödsfall2021-11-12 05:00

Vår älskade maka, mor och farmor, Eivor Grenvall, född Persson, somnade in lugnt och stilla den 2 november i närvaro av sin närmaste familj.

Eivor föddes på hösten 1941, som nummer nio i en syskonskara på tio barn. Hon växte upp i ett barnrikt område på Norrböle, med en hårt arbetande mor och en sjuklig far.

Efter grundskolan ströjobbade hon som hembiträde och barnflicka åt olika arbetsgivare.

Vid nitton års ålder sökte hon brevvänner i en lokal tidning och fick svar, bland annat av sin blivande man, Karl Johan. Kärlek uppstod och bröllop hölls 1963 i Bastuträsk.

Dom bosatte sig i Tjärnliden. 1964 föddes sonen Lars och 1965 gick flyttlasset till Skellefteå, där jobben fanns. Eivor drygade ut hushållskassan med att arbeta som dagbarnvårdare och 1969 utökades familjen med dottern Åsa.

1983 flyttade familjen igen, till eget hus på Morö Backe. Med tiden blev Eivor farmor, barnbarnen Johanna och Ella kom med två års mellanrum.

Eivor gick under ett år på Medlefors Folkhögskola, därefter påbörjade hon en ny yrkesroll som husmor på ett daghem i Drängsmark. Där trivdes hon bra och blev kvar resten av sitt yrkesverksamma liv. Somrarna tillbringades helst i stugan.

Efter pensioneringen sysselsatte hon sig med diverse hobbyprojekt, vävning och broderier, löste gärna korsord och läste böcker. Hon tyckte även mycket om att sy och sticka. Hon var full av kreativa påhitt och hade en härlig, finurlig humor.

Vi kommer alltid att sakna henne.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!