Dödsfall, Eivor Grahn, Skellefteå

Eivor Grahn, Skellefteå

Eivor Grahn

Eivor Grahn

Foto: Privat

Dödsfall2021-10-13 05:00

Den 7 oktober insomnade Eivor Grahn på Skellefteå Lasarett, hon blev 84 år. Mamma växte upp som nummer tre i en barnaskara på sju barn till Valdemar och Nanny Ericsson i Stålberget Frostkåge.

Barndomen präglades av mycket sport då hennes far var väldigt idrottsintresserad. Syskonskaran höll ihop genom hela livet.

Mamma utbildade sig till sjuksköterska i Umeå i mitten av 50-talet och under den perioden träffade hon sin livskamrat Sverker. De gifte sig och fick tre barn. De levde tillsammans till pappas bortgång 2018.

Mamma jobbade inom vården som sjuksköterska hela sitt liv och var under senare delen av sitt yrkesverksamma liv arbetsledare på Bureå Vårdcentral.

Hon var mycket barnkär och hon var en fantastisk farmor, mormor, gammelmormor och gammelfarmor som verkligen såg sina barnbarn och stöttade dem i olika faser i deras liv.

Friluftsfrämjandet blev en stor del av hennes liv där hon var ledare för diverse olika aktiviteter för både barn och vuxna.

1967 byggde familjen en sommarstuga i Mörttjärn. Där spenderades alla semestrar. Efter pensioneringen bodde hon och pappa där hela sommarhalvåret.

Mamma ville hålla på traditioner och alla större högtider skulle vara som de alltid hade varit.

Nyfikenheten på världen tog mamma och pappa på ett antal resor till bland annat USA, Australien, Sydafrika och Kina.

Det är med varmt hjärta vi minns en älskad mamma, farmor, mormor, gammelfarmor och gammelmormor

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!