Dödsfall, Einar Johannes Wikström, Innervik

Einar Johannes Wikström, Innervik

 Einar Johannes Wikström.

Einar Johannes Wikström.

Foto: Privat

Dödsfall2021-10-06 05:00

Einar somnade in på Skellefteå lasarett den 22 september efter en veckas kamp av en stroke. Einar föddes i Innervik och familjen bestod av far och mor, Simon och Sigrid, samt systern Gudrun.

Einar gick skola i Innervik och därefter utbildade han sig till svetsare. Han arbetade bland annat i Göteborg och LKAB i Kiruna.

I mitten av 1960-talet köpte han sin första skogsmaskin. EJW Entreprenad utökades så småningom med två maskiner till och några anställda.

Einar tvingades till att bli sjukpensionär vid 59 års ålder på grund av stora ryggbesvär. Han tränade bland annat på Eddahallen som gjorde att ryggen blev bättre. Han spelade även badminton på motionsnivå under många år.

Einar tyckte om att skapa saker och han byggde en timmerstuga på gården efter konstens alla regler. Han tillbringade en hel del tid i sin" snickarboa" där han skapade skåp och räfsor m.m.

Einar skrev dagbok under många år vilket blev till en bok "Mina Minnen" som vi kan glädjas åt och minnas honom.

En del utlandsresor gjorde vi också. När vi kom hem sa han alltid "vad skönt att vara hemma", det var där han trivdes bäst.

Vi gifte oss 1960 och fick 4 fina barn. Vi flyttade till Innervik, hans föräldrahem, 1961 där han fick vara till slutet och trivdes.

Vi fick sex barnbarn och två barnbarnsbarn som han älskade.

En Älskad make och far har lämnat oss. Många ljusa minnen följer oss.

Sov i Ro

Anna-Maj, barnen med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!