Dödsfall, Egon Granlund, Hökmark

Egon Granlund
Egon Granlund

Egon Granlund, Hökmark

Dödsfall 27 januari 2021 05:00

Egon föddes 1940, i Paradiset Hökmark, som yngste sonen i syskonskara av tre. Några år senare flyttade familjen till Västra Hökmark och det var också där han tillsammans med sin egen familj framlevde sina dagar. Sin livskamrat Anna-Stina träffade han redan i unga år och de fick hela 60 år tillsammans. Två barn blev det också, och med tiden flera barnbarn och barnbarnsbarn.

Vid 37 års ålder drabbades Egon av en massiv hjärnblödning som egentligen skulle ha ändat hans liv redan då, men med en obetvinglig livslust och kämpaglöd trotsade han alla prognoser och återvände inom kort till ett aktivt yrkesliv. Han hann prova på ett antal arbeten under sin livstid, men det som präglade honom mest var åren i sin älskade skogstraktor och han framhöll ofta tacksamhet över att få ha arbetat med det han tyckte var allra roligast.

Skogen och naturen var ett stort intresse som följde honom genom åren, och otaliga är de dagar som tillbringades där, oftast i sällskap med en kaffetermos och fikakorg. Sommarstugan Skatan byggdes på 60-talet och blev för oss alla en Saltkråkan-idyll där släkten umgicks och båtarna gick mellan skären för fiske och upptåg. Efter pensioneringen förgylldes tillvaron med många intressanta bussresor tillsammans med hustrun och goda vänner. Allmänbildad och uppdaterad, trots endast sju år i folkskola, slog han ständigt oss andra i frågesport.

Ett genomgående karaktärsdrag hos Egon var förnöjsamhet och han hade en enastående förmåga att se det goda i allt och alla. Att få träffas och dricka kaffe och berätta historier var viktiga beståndsdelar i livet, han hade en humor och en närhet till skratt som vi idag bär med oss med värme.

De sista åren avtog orken, men med hustruns goda omvårdnad och en fantastisk hemtjänst kunde han få leva hela sitt liv hemma på gården, vilket vi är mycket tacksamma för.

En god och glad man har lämnat oss och jordelivet. Sorgen och saknaden är stor, men vi är fyllda av tacksamhet över alla år vi fick tillsammans.

Anna-Stina, Gustaf och Erika

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa