Dödsfall, Ebba Jakobsson, Risliden

Ebba Jakobsson, Risliden

Ebba Jakobsson

Ebba Jakobsson

Foto: Privat

Dödsfall2021-04-30 05:00

Den 20 April avled vår älskade mamma på Solbacka i Norsjö 90 år gammal. Hon föddes i Adamsgård utanför Risliden och levde där tillsammans med sina föräldrar, Eva och Karl-Anders, samt fyra systrar på ett hemman.

Mamma började skola som åttaåring i Risliden och bodde under skoltiden hos familjen Oskar Fällman som därmed blev som ett andra hem för henne. 1951 gifte sig mamma med sin stora kärlek Sven Jakobsson, några år senare byggdes huset i Risliden, där sönerna Per-Erik och Gunnar växte upp i ett tryggt och kärleksfullt hem. 

Mammas liv har hela tiden präglats av arbete, tidigt anställdes hon som hemsamarit i byn. Skogsplantering och bärplockning drygade ut hushållskassan. Tillsammans med pappa körde dom flyttbuss under den stora flytt epoken på 60 och 70-talet, när Algots etablerade sin syfabrik i Norsjö började hon jobba som sömmerska och senare på Mac scotts skofabrik. 1986 avled vår pappa då var hon endast 56 år, detta kom hon aldrig över utan levde som ensamstående resten av sitt liv. Hemmet i Risliden har alltid stått öppet för alla. Kaffepannan med nybakade bullar eller en middag runt bordet serverades det alltid när någon kom på besök. På grund av sjukdom, utsliten kropp och nedsatt syn, tvingades för fem år sedan mamma att flytta in på äldreboendet Solbacka i Norsjö.

Där trivdes hon utmärkt tills hon lugnt och stilla somnade in. En trött och älskad mor har lämnat oss med ett enormt tomrum.

Per-Erik och Gunnar

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!