Dödsfall: Ebba Andersson, Finnforsfallet

Ebba Andersson, Finnforsfallet.

Ebba Andersson, Finnforsfallet.

Ebba Andersson, Finnforsfallet.

Foto: Privat

Dödsfall2020-04-22 05:00

Onsdagen den 8 april somnade Ebba Andersson, Finnforsfallet, in efter en kort tids sjukdom. Hon blev 84 år.

Ebba föddes och växte upp i Petiknäs tillsammans med sina åtta syskon.

1961 gifte hon sig med Bertil Andersson från Grönliden. De bosatte sig på hans hemställe där de bedrev jordbruk. Där föddes sönerna Fredrik, 1967, och Olle, 1970. Med tiden kom också fem barnbarn som hon gärna tog hand om. 2003 gick flyttlasset till Finnforsfallet när yngste sonen tog över hemstället.

Ebba brann för slöjd i alla former och höll gärna kurser i bland annat näver-, rot- och halmslöjd. Bakning i bagarstugan var också ett stort intresse och många är de som har lärt sig bakningens konst hos Ebba. Hon var en stor drivkraft i Föreningen Rismyrlidens Vänner, berättade gärna för besökarna om gamla tider och delade med sig av sina kunskaper.

Tron var en viktig del av hennes liv och tillsammans med Bertil var hon engagerad i EFS-föreningen i Orrträsk/Röjnoret där hon under några år även var ordförande. Hon tyckte mycket om att sjunga och var med i flera olika körer under årens lopp och har även bjudit på sång tillsammans med Bertil, bland annat i bönhus och på äldreboendet i Boliden.

De sista två månaderna av sitt liv bodde hon i en lägenhet i Boliden och uppskattade mycket att kunna gå till matsalen, äta lunch och prata bort en stund med de övriga som bor där.

Vi är tacksamma för att hon fick vara pigg till både kropp och själ ända till slutet.

Nu unnar vi henne en välbehövlig vila.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!