Dödsfall, Doris Olofsson, Skellefteå

Doris Olofsson.
Doris Olofsson.

Doris Olofsson, Skellefteå

Dödsfall 8 januari 2021 05:00

Vår älskade mamma Doris Olofsson, född Hedström, avled den 26 december på Skellefteå Lasarett i sviterna av Covid-19. Hon blev 83 år gammal.

Doris föddes i Jakobsfors av föräldrarna Selima och Gideon Hedström. När hon var 10 år gammal flyttade familjen till Hednäs/ Hedfors, där hon växte upp tillsammans med syskonen Torborg, Elisabeth, Ulla och Svante.

I unga år flyttade Doris till Skellefteå för att gå skola och det var här som hon på 60-talet träffade sin blivande man Abel Olofsson. Tillsammans flyttade de senare till Upplands Väsby, där hon arbetade som dagmamma. Paret gifte sig 1972 och fick två barn, Annelie och Robert. 1978 när barnen skulle börja skolan lämnade familjen storstaden och flyttade hem till Moröhöjden i Skellefteå, där Doris bodde resten av sitt liv.

Doris föddes med en synskada som förvärrades under åren men tack vare sin otroliga styrka och envishet var hennes handikapp inget som hindrade henne från att leva livet fullt ut.

Syskonen Hedström hade en nära relation och det var väldigt betydelsefullt för Doris. Föräldrahemmet i Hednäs var deras gemensamma samlingsplats. Doris älskade att åka dit varje sommar och tillbringade allra helst sina lediga stunder där.

Att umgås med vänner och laga god mat eller bjuda på ”gofika” var en glädje för Doris och dörren till hennes hem stod alltid öppen. Hon var en glad och positiv människa som alltid var omtänksam om alla runt omkring sig. Familjen var viktigast och barnen stod alltid i centrum. Senare i livet när barnbarnen kom så utökades bara hennes kärlek och omslöt oss alla. Veckan innan Doris gick bort fick vi berätta för henne att hon precis blivit farmors-mor, vilket gjorde henne väldigt lycklig men tyvärr hann hon inte träffa lille Frans.

Den kärlek hon gav oss ska vi vårda ömt i våra minnen för all framtid! Vi kommer att minnas vår mamma med stor värme, glädje och kärlek.

Barnen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa