Dödsfall, Dagny Bergling, Stockholm

Dagny Bergling
Dagny Bergling

Dagny Bergling född Knutsson, Stockholm

Dödsfall 10 november 2020 05:00

En kär syster har lämnat oss efter en kort tids sjukdom. Saknaden är stor men många fina minnen kommer alltid att finnas kvar. Dagny föddes annandag jul 1944 och växte upp i en syskonskara på sju i Östra Högkulla Norsjö. Dagny fick tidigt hjälpa till i hemmet. När mamma blev sjuk i parkinson så slutade Dagny realskolan efter två år för att sköta om mamma hennes sista fem år. En insats som vi syskon är oändlig tacksamma för.

Dagny återtog studierna med folkhögskola och senare socionomutbildning i Stockholm. Efter att ha jobbat ute i Stockholm för utsatta kvinnor i Unga Kvinnors Värn, blev det senare anställning inom socialtjänsten. Hemmet i Sollentuna där fyra barn fostrats har alltid stått öppet för alla.

Dagnys engagemang för utsatta i samhället var stort. Det är många som uttrycker vilken betydelse Dagny och hennes familj har haft. Senare år blev det tiggarna som fick hennes hjälp.

Dagny har aldrig släppt kontakten med hembygden och besöken i hembygden med släktträffar har varit viktiga. Hennes man Swen som är stockholmare har lärt sig Norsjöbondska!

Dagny har alltid haft en stark tro och var redan i unga år med i missionsförbundet i Norsjö. En tro som hjälpt henne den sista svåra sjukdomstiden. I Stockholm har lillasyster Tora varit ett stöd för Dagny och en länk för oss som inte varit där under sjukdomstiden.

Syskonen genom Kurt

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa