Dödsfall, Curt Edvardsson, Nyholm

Curt Edvardsson, Nyholm

Curt Edvardsson

Curt Edvardsson

Foto: Privat

Dödsfall2022-01-22 05:00

Curt Edvardsson, Nyholm har avlidit vid 74 års ålder. Han efterlämnar makan Margareta, barnen Micael, Erik, Göran och Johannes med familjer.

Curt föddes i Skivsjö, Vindelns kommun. Vid nio års ålder flyttade han tillsammans med föräldrarna Enok och Gunborg och de fem syskonen till Nyholm Boliden. Efter avslutad skolgång med inriktning lantbruk tog han vid 22 års ålder över gården i Nyholm.

Under två äktenskap så berikades han med fyra söner som bidrog i familjeföretaget. De tilläts att från tidig ålder ta ansvar för de uppgifter som gården krävde.
Med sitt sinne för företagsamhet expanderade han sitt jordbruk och utvecklade sin verksamhet i en positiv riktning och såg alltid möjligheter istället för hinder. Han var aldrig rädd för att anta nya utmaningar, tänka nytt och följa sina drömmar. Ett exempel på detta är att han förverkligade sin barndomsdröm om att bli pilot trots respektabel ålder. Han införskaffade en flygmaskin och anlade en landningsbana som kunde erbjuda en samlingsplats för flygträffar.

Efter avvecklingen av jordbruket 2003 kunde han fokusera på skogsbruket i större utsträckning vilket han fann högst tillfredsställande. Där experimenterade han med olika tekniker för att få till så god tillväxt som möjligt och var väldigt mån om att skogen på alla vis gavs omsorg, i alla steg från markberedning till slutavverkning. Omsorgen var en naturlig del av Curt, vilket han delade med sig av även i personliga möten.

1994 gifte sig Curt med sin själsfrände Margareta och deras kärlek har genom tiden bara vuxit sig starkare. Förutom kärleken så delade de intresset för sång vilket fick blomstra under deras tid tillsammans. Curt har varit engagerad på olika sätt inom kyrkan Skellefteå pastorat och även mycket aktiv inom Norsjö missionsförsamling.

Efter att kämpat en tid mot sin cancersjukdom så fick han stillsamt somna in i sitt hem, omgiven av närmsta familjen.

Curt var positiv, generös och engagerad. Han hade ett stort hjärta som var fullt med livslust och glädje. Trots att han alltid haft bägge händerna upptagna så fanns det alltid en hjälpande hand över för den som behövde det.

Vi är tacksamma för den trygghet, kärlek och värme som Curt gav oss. Vi minns honom med glädje och kärlek, han kommer alltid att vara saknad.

Familjen genom Johannes

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!