Dödsfall, CURT EDVARDSSON

Curt Edvardsson, Nyholm

Dödsfall2022-01-22 05:00

Curt Edvardsson fattas oss.

Härom veckan nåddes vi av beskedet att vår vän Curt Edvardsson lämnat oss. Våra tankar går till hans familj och närmaste.

Curt var aktiv förtroendevald i Jörn-Boliden församling och i Skellefteå pastorat sedan många år. Han var bland annat både ordförande i det lokala kyrkorådet och i pastoratets kyrkoråd. Under åren har han haft stor omsorg om församling och pastorat och ägnat många timmar åt såväl pastorala frågor som körsång. Våra minnen av honom är ljusa då han var en ödmjuk, glad och vänlig person som hade lätt att knyta kontakter med andra och såg det bästa i sina medmänniskor.

Curt var en mycket positiv människa och ägde en osedvanlig förmåga att även i komplicerade situationer alltid se nya möjligheter. Hans öppenhet och de förtroenden han byggde upp blev också en viktig del i arbetet med nya samverkansformer mellan församlingar. Ett förtroende som också byggde på att mitt i det glada och positiva alltid fanns ett motsvarande mått av integritet och vilja.

Vi är tacksamma för all den tid och omtanke han gav pastoratet och oss medarbetare. Vår saknad är stor.

Ulrika Markgren, kyrkoherde i Skellefteå pastorat, Arne Andersson, församlingherde i Skellefteå lfs, Lukas Lundman, församlingsherde i Jörn-Boliden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!