Dödsfall: Christina Persson, Gråberg.

Christina Persson, Gråberg.

Christina Persson.

Christina Persson.

Foto: Privat.

Dödsfall2020-05-13 05:00

Christina Persson föddes den 10/5 1961, då boende med sin äldre bror Hans och sina föräldrar Edgar och Anna-Märta Persson i gråberg. Vid julen 1967 köptes ett hus i Medle på det som senare blev Pliggvägen. Där gick Christina skola och sedan fortsatte hon på Brännanskolan. Hon var en snäll och omtänksam person i det mesta och samlade gärna människor som hon tyckte om kring sig. Hans och Christina blev en del av de ungdomar som sedan arbetade för en ungdomsgård i Medle under början av 70-talet. De hade mycket aktiviteter och höll både biokvällar och evenemang för att samla pengar.

Efter nian gick hon i Bastuträsk en hemteknisk utbildning, där delade hon lägenhet med en jämnårig kamrat. Efter det fick de jobb på Skellefteå Lasarett inom storköket där hon arbetade i många år.

Hon valde sen att vidareutbilda sig genom att läsa upp betygen och komplettera olika ämnen på Medlefors folkhögskola. Hon skulle satsa på läraryrket som var ett av hennes drömyrken sedan länge. När hon tagit examen som 1-6 lärare sv-so så hamnade hon i Sorsele för att arbeta som lärare. Efter att hennes storebror dog i en hjärntumör 1996 så var det viktigt för henne att arbeta och vara nära sin familj. Hon arbetade inom Skellefteå kommun i många år, hon närmade sig 25 år som anställd. Hon arbetade i Sandfors, Burträsk och Kåge där hon trivdes som en del av arbetslag och som lärare för olika barn. För henne var det viktigt att stödja barn med svårigheter och hon hade ett hjärta där hon brydde sig om och älskade sina elever. Genom åren har hon varit en omtyckt och glad personlighet i arbetslaget. Hon drabbades i slutet av 90-talet av reumatisk värk i form av Sjögrens. Denna värk blev många gånger en plåga och hon kämpade ofta för att inte visa hur ont hon hade.

Hon bodde i ett eget hus i Gråberg som hon älskade att fylla via loppis och auktion. Annars hade hon familjen i sin närhet som hon tyckte om att vara med. Syskonbarnen Lisa och Molly var hennes ögonstenar och hon hade alltid tid och ork för dem.

Efter jul hade hon haft jobbigt med lite krasslighet och kände sig trött. Hon var positiv och arbetade för att komma igång och få ork till att hitta på saker för familj och nära. Döden inträffade plötsligt och var en chock för alla, hon repade sig efter en rejäl förkylning och kände att hon var på väg tillbaka. Men tyvärr kom ett bakslag och förkylningsviruset tog hennes liv. 

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!