Dödsfall: Christer Stenlund ny

Christer Stenlund

Christer Stenlund

Christer Stenlund

Foto: Privat

Dödsfall2020-11-02 05:00

Just när vi lämnade sommartid somnade vår Christer Stenlund in. Han lämnade oss söndagen den 25 oktober, bara några veckor efter sin 75 års dag. Christer föddes i Clemensnäs den 13 september 1945 och var nummer fyra i en syskonskara på sju barn. Skomarkarsonen blev dock inte vid sin läst utan valde tidigt att börja arbeta inom hotell- och restaurangbranschen. Han tyckte mycket om att ge bra service till gäster, först som servitör och senare som hotellägare.

1967 träffade han sin Inger på deras gemensamma arbetsplats och de gifte sig året efter. De fick två döttrar och så småningom tre barnbarn och ett barnbarnsbarn. Familj och släkt betydde mycket för Christer och de resor som han gjort, både med Inger och barnen och med syskonen, var kära minnen för honom.

Något som föddes tidigt var hans idrottsintresse, han spelade både fotboll och ishockey under ungdomsåren. Han var mycket stolt över de tio Vasalopp han genomförde, men på senare år har idrottsintresset främst utövats vid tv-skärmen. Christer var under 46 år mycket engagerad i Lions, först i klubben i Robertsfors och sedan i Skellefteå. Han tyckte om samvaron och de olika aktiviteterna klubben ordnade och brann framförallt för Lions cancerforskning i Umeå. Under 25 år var han även ordförande för Nationaldagskommittén i Skellefteå.

För några år sedan drabbades han av Alzheimers och det gjorde att han i början av september flyttade in på äldreboendet Tor för att få den omvårdad han behövde. Christer fick under sin sjukdomstid god hjälp av hemtjänstpersonalen på Klintforsen och även fin omsorg av personalen på Tor under de sista dagarna i livet.

Som den sociala människan Christer var tyckte han mycket om att umgås, både med släkt och vänner. Hans humor, hans engagemang och hans gästfrihet skapade många minnesvärda stunder som vi bär med oss.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!