Dödsfall, Christer Nordlund, Bureå

Dödsfall, Christer Nordlund, Bureå

Dödsfall 20 november 2021 05:00

Vår älskade make, pappa, morfar och svärfar Christer somnade lugnt och stilla in lördagen den 13 november i sviterna efter en stroke.

Han hade tidigare i höstas hunnit fylla 77 år. Christer föddes 1944 i Piteå som äldste sonen till Folke och Anna-Greta Nordlund. Han hade två yngre syskon, Elisabeth och Roland.

1963 träffade Christer sin blivande livskamrat Gun-Marie Hellberg från Bureå och de gifte sig sedan1966. Tillsammans med Gun-Marie fick han två döttrar: Johanna och Maria. Christer och Gun-Marie fick även fyra barnbarn: Timmy, Kevin, Alfred och Moa. Efter genomgången ekonomiutbildning arbetade Christer som revisor. Till en början på Norgrens (Bil och motor) och sedan återstoden av sitt yrkesverksamma liv på Revisorgruppen.

Som pappa och morfar var Christer kärleksfull/varm, engagerad och intresserad. En pappa och morfar som alltid fanns där: En sådan som alltid ställde upp med att skjutsa eller hämta när helst på dygnet det gällde. En sådan som engagerade sig i alla våra fritidsaktiviteter och som alltid hade tid att lyssna till något som var viktigt för oss. Mågarna Ulf och Örjan hade också en viktig plats i Christers liv/hjärta. Relationerna med oss nära och kära var det som gav vår make, pappa/ morfar och svärfar mest glädje och energi i livet.

Christer hade även ett brinnande idrottsintresse, något som inneburit att hans timmar vid hockeyrinkar, fotbollsplaner, simbassänger eller framför TV: n engagerad i någon match, tävling eller andra idrottsevenemang varit många. Störst var intresset för att se de matcher eller tävlingar de två döttrarna eller barnbarnen deltog i, men hans brinnande intresse gällde såväl ungdoms- som elitidrott.

Christer tyckte även om att resa. En Europakryssning med vänner och bekanta samt en Brysselresa med oss i den närmaste familjen var de sista resor han gjorde/hann med.

På sin fritid var det i stugan i vårt gemensamma paradis Björkåsen han trivdes allra bäst. I Björkåsen umgicks han helst med oss närmaste i någon aktivitet eller arbete utomhus, vid middagsbordet, vid grillen, vid Canastabordet eller framför TV: n. Tillsammans med sin kära hustru Gun-Marie tyckte han även om att planera för och genomföra något nytt projekt på stugtomten. Även om saknaden och sorgen efter honom är stor så kommer han för alltid att finnas kvar i våra hjärtan.

Familjen genom döttrarna Johanna och Mari

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Dödsfall, Mona Lindgren, Bureå

Dödsfall

Dödsfall, Ingrid Burman, Bureå

Dödsfall

Dödsfall, Vigurd Nordh, Bureå

Dödsfall

Dödsfall, Tyra DORIS Viola LARSSON

Dödsfall

Dödsfall, Lars Lindström Bureå

Visa fler