Dödsfall, Cathrine Granlund, Östra Näset

Cathrine Granlund
Cathrine Granlund

Cathrine Granlund, Östra Näset

Dödsfall 16 januari 2021 05:00

Vår mamma Cathrine lämnade oss den 4 januari, 64 år gammal.  Nära 20 år hade hon kämpat mot en tärande sjukdom. Med järnvilja och tjurskalle tog hon sig genom utmaningar som verkade omöjliga. Den sista blev dock för tuff.

Mamma växte upp i Ö Falmark med två bröder. Relationen till dem värdesattes högt. Hon återkom ofta till mamma Evas föräldrahem i Falmarksforsen. Hon tyckte om att vara där, som barn och som vuxen tillsammans med sina egna barn.

Många är historierna från uppväxten, lek med vännen Gerdie, volleybollspel, tyngdlyftning och många rackartyg. Mamma gillade att tävla och var mycket idrottsintresserad. Framför TV är det många idrottare som fått höra att de ”åtminstone kunde ta i lite i alla fall”.

Efter studier och jobb gick livet vidare. 1980 träffade hon Göran, de fick barnen Johan, Emma och Niklas. 1985 flyttade familjen till Östra Näset, 1999 övertog de Görans föräldrahem. Mamma drog ett tungt lass då pappa ofta jobbade borta på veckorna. 2010 kom första barnbarnet, sen fem till, det senaste 2019. Mamma var oerhört stolt över dem.

Mamma var social och älskade oanmälda besök så hon fick sätta på kaffepannan. Att avtala tid för att träffas var oviktigt.

Hon gillade bärplockning och det gällde att vara först på de bästa ställena. Humor var viktigt och det mesta gick att skämta om. Mamma älskade musik och hon försökte lära oss spela gitarr, med varierande resultat. Hon gillade musiktävlingar på TV och var en hård domare till många framträdanden.

Efter pappas bortgång 2015 levde mamma ensam men omgavs av goda vänner. Med en av dem planerade hon en roadtrip för att hitta på bus och träffa utspridda barn och barnbarn. Denna resa var en av sakerna som fick henne att fortsätta kämpa genom svåra perioder i sjukdomen, tyvärr fick hon inte uppleva den.

Cathrine förlikade sig aldrig med sjukdomen utan såg framåt mot piggare perioder. Det gjorde att hon inte alltid tog den enkla vägen, ofta tvärtom. Det var kanske det som tog henne igenom utmaningarna?

Vi saknar henne.

Barnen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa