Dödsfall, Carola Hällberg, Kåge

Carola Hällberg, Kåge

Carola Hällberg

Carola Hällberg

Foto: Privat

Dödsfall2021-04-08 05:00

Ann Carola Hällberg, Kåge, har avlidit vid en ålder av 53 år. Hennes närmaste är maken Ola, döttrarna Malin, Jenny, Elin med respektive och barnbarnen Lincoln och Collin.

Carola var känd för sin glädje, omtänksamhet och generositet genom hela livet. Hon var populär och driven som ungdom och bodde runt omkring i Skellefteåtrakten tills hon träffade sin livskamrat Ola vid 18 års ålder, 1985, och de bosatte sig i Kåge. De byggde hus på Bleckslagargatan där de levde under småbarnsåren tills de köpte och renoverade Olas barndomshem, en gård som likt Carola varit släktens knytpunkt. Dörren liksom famnen har varit öppen för alla. I Kåge drev Carola Jourlivs med sina syskon under slutet av tonåren och har sedan arbetat i kök innan hon fann sin passion som barn- och ungdomsassistent i särskolan. Hon hade tidigt en stark barnlängtan och fick tillsammans med Ola tre döttrar, 1989, samma år som de gifte sig, 1991 och 1995 och senare de efterlängtade barnbarnen 2014 och 2018.

Carola älskade sitt jobb och sina kollegor. Med en lekfull och teatralisk anda förvandlades hon ibland till favoritkaraktärerna Beda och Häxan Sur-tant. På fritiden sökte hon sig gärna ut i naturen, reste och umgicks med familjen. Mat och handling har alltid varit centrala intressen. Hon var idrottsintresserad, en stark simmare och ett av Skellefteå AIKs största fans.

Som person var hon framträdande och varm, med glimten i ögat och hade alltid nära till både gråt och skratt. Carola såg alla runt omkring sig och visade uppskattning även till de som inte alltid får uppmärksamheten de förtjänar. Hon var lekfull och öppen för utmaningar, uppfinningsrik och tävlingsinriktad i spel med familj och vänner. I sina barn fann hon ett outtröttligt engagemang. Hon har alltid hejat högst på träningar och tävlingar och gråtit högst på avslutningar och uppträdanden. Kärleken och tiden till barn och familj har varit obegränsad genom hennes liv.

Världen vore en bättre plats om alla strävade efter att vara mer som Carola.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!