Dödsfall, Carl Stenlund, Lövånger

Carl Stenlund, Lövånger

Carl Stenlund

Carl Stenlund

Foto: Privat

Dödsfall2021-02-12 05:00

Den 2 februari avled vår käre bror Carl Stenlund efter några dagars intensivvård på Skellefteå lasarett. Tacksam för allt livet gett lämnade han detta jordiska. 

Calle var fjärde barnet i den stora barnaskara som Artur och Hildur Stenlund fick. Uppväxten i Blacke präglades av tro och trygghet, och det blev naturligt för Calle att söka sig till ett yrke som ville föra detta vidare. Inspirerad av andra musiker som kunde spela med både händer och fötter blev han själv en engagerad organist och körledare som i sin tur inspirerat många unga till sången och musiken. 

Kalix, Bjurholm och Lövånger blev arbetsplatser där Bjurholm blev den längsta tiden, 23 år. Tyvärr drabbades Calle av sjukdom som gjorde det omöjligt att fortsätta sitt arbete han påbörjat i Lövångers församling.

På sommarhemmet Backen i Umeå träffade Calle sin kärlek, Klara Sjöström från Lövånger och 1960 blev det vigsel i Lövångers kyrka. Ett långt och innehållsrikt liv tillsammans började.

Tillsammans byggde de också upp sitt sommarställe vid havet i Blacke med blomsterprakt, fiske och vänner och god mat. När Calle begränsades av sjukdom och inte längre kunde spela, blev böcker och läsande och att laga god mat, en stor tillgång. Många skulle säkert önska sig samma förmåga som Calle hade, att både läsa snabbt och dessutom komma ihåg vad man läst. En gåva som Calle begåvats med. Calle blev 88 år. Vi och övrig släkt och många vänner delar sorgen och saknaden tillsammans med Klara och känner stor tacksamhet för allt som Calle fått betyda för oss.

Syskonen genom Yngve

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!