Dödsfall, Carl-Magnus Öhman, Umeå

Carl-Magnus Öhman, Umeå

Dödsfall 5 januari 2022 05:00

Pappa somnade in den 19 december, 92 år gammal. Han växte upp på Lövbacka, Lövånger tillsammans med sina föräldrar och fem bröder.

Pappa arbetade under lång tid med försäljning. Bland annat ansvarade han för affären i Korsvägen, var butikschef i Boviken, körde konsumbussar i länet och arbetade på försäkringsbolag. Han älskade friluftsliv och sport och började tidigt att träna skytte. Hade prisskåpet fullt efter alla tävlingar och levde för höstarnas älgjakt. 

I Lövånger träffade han Astrid och i början på 50-talet byggde de en stuga i Kallviken. Stugan hade allt han önskade sig och gav möjlighet till nya projekt varje dag. Pappa var som en björn som gick i ide under vintern för att sedan njuta fullständigt av sommaren och gärna jättemycket värme. 

I början av 60-talet flyttade mamma och pappa till Skellefteå och där föddes jag. Pappa var väldigt intresserad av teknik och samhällsutveckling. Läste allt han kunde om små och stora tekniska prylar och höll sig uppdaterad på alla möjliga nyheter, nära och långt ifrån. Hans nyfikenhet innebar även att om något inte fungerade så ville han alltid prova att laga det. Att arbeta som fastighetsskötare vid de hyreshus där vi bodde var därför den bästa av världar. Han skötte husen och gårdarna som om de vore hans egna. Först ut vid snöfall och snabbt på plats när någon fick problem med vad som helst i lägenheten. Tillgänglig alla tider och alla dagar på året. Ett fritt arbete som passade väldigt bra och gav en möjlighet att hjälpa andra, vilket var viktigt för honom. 

En månad efter att mamma begravdes 2018 så gick flyttlasset till Lövånger. Han kom närmare stugan och vi kunde träffas oftare, utöver vår dagliga telefonkontakt. I november i år flyttade han till Umeå. Pappa var snabb i tanken och skrattade gott åt mycket. Han har varit en förebild på många sätt och har fått mig att förstå att jag har mer resurser både fysiskt och mentalt än vad jag själv kan ana. Saknaden är enorm, men kärleken är större.

Eva

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa