Dödsfall, Brita Lindh, f. Sandström, Skellefteå

Brita Lindh, f. Sandström, Skellefteå

Dödsfall2021-05-06 06:00

Efter en tids sjukdom somnade vår älskade mamma, farmor och mormor Brita in i lugn och ro på Regnbågens äldreboende, måndagen den 26 april, kärleksfullt omhändertagen av den fantastiska personalen.

Brita föddes i Svensbyn, Liden, som första barnet till Einar och Rut Sandström. Det föddes senare tre systrar och tre bröder till Brita. Hon fick ta ett stort ansvar som äldsta syster och stötta sin mor som hade ett svagt hjärta och dog tidigt. Britas signum var att alltid ha en positiv inställning till sin tillvaro och till sina medmänniskor. Hon var snäll på det finaste sättet. Vi barn och barnbarn kunde inte önskat oss en bättre mamma och mormor/farmor. Hon hade alltid nära till skratt och bjöd på sig själv. Många härliga minnen som för alltid kommer att finnas kvar.

När Brita var flygfärdig efter skola i hembygden styrde hon sin kosa mot äventyret huvudstaden, där hon utbildade sig till kokerska. Under studierna och i hennes efterföljande arbete i Stockholm träffade hon sin blivande make, Karl-Olof Lindh, som hon var gift med fram till hans bortgång 2017. Tillsammans fick de fyra barn. Många flyttar land och rike runt blev det genom åren för familjen, ofta till förtret för Brita. Men väl på plats fann hon sig alltid tillrätta och fick många nya vänner som hon hade stor glädje tillsammans med.

En underbar sångröst och musikalisk ådra genomsyrade hennes liv. Glädje fick hon även genom alla böcker hon läste och alla radioprogram hon lyssnade till på P1. Var det någonting hon kunde lära andra så var det konsten att kunna koppla av och njuta av nuet i det lilla. Hon kunde verkligen konsten att odla sin egen trädgård som är få förunnat. Brita kommer att vara otroligt saknad av oss alla som fått ynnesten att lära känna henne och hennes värme och humor. Hon kommer finnas kvar i våra hjärtan för alltid!

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!