Dödsfall: Bo Olsson, Burträsk

Bo Olsson, Burträsk

Bo Olsson, Burträsk.

Bo Olsson, Burträsk.

Foto: Privat

Dödsfall2020-04-24 05:00

Bo Olsson, Burträsk, har somnat in efter en längre tids sjukdom i en ålder av 68 år. Närmast sörjande är hustrun Barbro samt barnen Sofia, Johanna och David med familjer. Bosse föddes och växte upp i Lappvattnet, Burträsk. Han var son till Sanna och Rolf Olsson och det fjärde barnet i en syskonskara på sex.

1969 träffade Bosse sin stora kärlek Barbro och de gifte sig fyra år senare. 1975 flyttade de till Burträsk där de skapade ett fint liv tillsammans med de tre barnen i villan på Borgvägen och sommarstugan vid föräldrahemmet i Lappvattnet. 

Bosse började sin yrkesbana på Konsum, först i Umeå och senare i Burträsk. I drygt 20 år arbetade han som styckmästare och biträdande butikschef. Han jobbade sedan några år på Snidex och som deltidsbrandman, innan han började studera. Först gick han på Edelviks folkhögskola och sedan tog han grundskollärarexamen vid Umeå universitet.   

I ungdomen var Bosse en duktig anfallare i Burträsks och Flarkens fotbollslag. Han tyckte också om att springa och att åka längdskidor, vilket resulterade i fler än tio genomförda Kalvträsklopp.  Idrotten var alltid ett stort intresse och han var en flitig besökare på barnens och barnbarnens matcher och idrottsaktiviteter. Andra intressen var musik, friluftsliv och att tillbringa tid i sommarstugan och skogen i Lappvattnet. Bosse ägnade mycket tid med familjen som betydde mycket för honom.

Vid 40 års ålder drabbades han av Parkinsons sjukdom. Han fick fint stöd av sina personliga assistenter under sina sista år. Vi minns honom som en varm, omtänksam och kärleksfull person med humor vilket gjorde honom omtyckt av alla i hans närhet. Vi är tacksamma för alla ljusa och fina minnen.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!