Dödsfall, Bo Jonsson, Örviken

Bo Jonsson, Örviken

Dödsfall2021-05-26 05:00

Vår pappa Bo Jonsson har stilla somnat in efter en kort tids sjukdom den 14 maj med sina barn vid sin sida och vård av mycket omtänksam personal på avd 26.

Bosse föddes i Gottne utanför Örnsköldsvik, son till Linnea & Tycko Jonsson och växte upp i en syskonskara på fyra barn. En dag när han var cirka 6–7 år hoppade Bosse i vattnet från båten i Alnöholmen och kom ut på djupt vatten utan att kunna simma! Som tur var fick hans bror Hasse i sista stund tag i håret och räddade livet på honom. 

1955 gick flyttlasset till Skellefteå då Tycko fick jobb på Malungsboden. Redan när Bosse var 16 år drev han eget företag. En djuraffär med främst akvariefiskar och fåglar. 1965 gifte Bosse sig med Britta Nyberg och de fick två sbarn. Han blev då föreståndare för Jofas lager, därefter föreståndare för Rex butiken i Skellefteå fram till 1975 då flytten gick till Arvidsjaur. Utbildade sig till mattläggare och flyttade efter några år tillbaka till Skellefteå där så småningom Bosse drev Golvcentralen tillsammans med Rolf och Kurt fram till sin pension. 

Många vintrar vid Malåbacken i husvagnen tillsammans med familj och vänner var en tid han tyckte väldigt mycket om. Alla som har stått Bosse nära i livet under alla år har han behållit i sitt liv och fortsatt bry sig om. Det var en väldigt fin egenskap hos honom! Från 1980 har Bosse spenderat sina somrar i sin stuga på Prästhällan, den skulle visa sig bli hjärtat i hans relation med barnen och barnbarnen. Stugan i Fagerviken bosatte han sig i fram till hans bortgång. 1996 bestämmer sig Bosse sig för att ge bort stugan på Prästhällan till sina barn och det är här han har spenderat alla somrar med sin familj och stuggrannar och 2020 firade han 40 år där och har nog inte missat en enda midsommar under alla dessa år! Bosse älskade havet, han fiskade gärna och gjorde det många gånger med barnbarnen. Att trolla för barn gillade han också och alla barn älskade Bosse. Två resor tillsammans med sina barn gjorde Bosse, Indien 1996 och 2013 följde även barnbarnen med, då till Turkiet. Han har alltid älskat att resa och har genom åren gjort många resor till olika länder. 

Hans andra stora intressen var att bygga och renovera och gärna dansa när tillfälle gavs. Bosse var mycket aktiv många år i styrelsen för Skelleftebygdens Släktforskarförening och har hjälpt många att hitta sina rötter. Poker & V75 med grabbarna var ständigt återkommande som tradition som han trivdes väldigt mycket med. Den årliga fiskeresan till Blankselet med husvagnen var något han alltid såg fram emot tills hans knän satte stopp. Bosse var en mycket social person och omtyckt av alla. Han hade en stor vänskapskrets, och umgicks mycket med sina stuggrannar i Fagerviken som han tyckte väldigt mycket om. Bosse hade det största hjärtat och den mest givmilda själen. 

Det är med stor sorg vi förlorat vår älskade pappa, morfar, bror och vän. Bo kommer för alltid att vara saknad av nära och kära och kommande solnedgångar över Prästhällan kommer att kännas i hjärtat när Bosse inte längre finns med oss.

 Barnen Susanne och Cathrine

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!