Dödsfall, Bo Hannes Nyström, Kallholmen

Bo Hannes Nyström
Bo Hannes Nyström

Bo Hannes Nyström, Kallholmen

Dödsfall 30 januari 2021 05:00

Bosse föddes 1938 på Kallholmen son till Sydolf och Henny och bror till Gungerd. På Saab i Trollhättan träffade Bosse sin fru Kirsti, de flyttade 1968 till hans föräldrahem på Kallholmen och där föddes deras tre söner, Jesper, Johan och Jens. Tillsammans gjorde de hemmet på Södra Ringvägen öppet och välkomnande.

Bosse arbetade större delen av sitt liv med fordon och transport på Rönnskär och var en uppskattad arbetskamrat - även om arbetet ofta sågs som ett nödvändigt ont. Han gillade att fiska, skoja, munhuggas och att berätta historier som han skarvade friskt. Som barn bildade han Kallholmens ungdomsklubb bara för att få förkortningen publicerad i lokaltidningen, sådan var han.

På Örjans IP där han i sin ungdom haft framgångar som spjutkastare var Bosse en ideell kraft. Bosse blev ungdomsledare innan han fick egna barn och fortsatte som ledare i sina söners lag. Han såg till att alla fick delta och hade engagemang som sträckte sig långt efter träningarnas slut. En stor glädje i livet var att få bli farfar och att sedan få vara delaktig under en lång tid i barnbarnens uppväxt och Bosse återkom då till Örjans IP som trofast supporter till barnbarnen. Bosse spred glädje under oändliga timmar på och vid sidan av rinken och fotbollsplanen, under hundratals mil i skruttiga bilar till bortamatcher, cuper och träningsläger, under fikaförsäljning, insamlingar och vägstädningar. Vi minns honom för hans humor, kloka ord, tröst och stöd - och för alla vunna matcher. Den tuffaste förlorade han 82 år gammal på Skellefteå lasarett 22 januari 2021. 

Bosse sörjs närmast av sin fru samt söner med familjer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa