Dödsfall, Björn Karlsson, Skellefteå

Björn Karlsson, Skellefteå

Dödsfall 19 november 2021 05:00

Det finns inga ord som kan beskriva hur stor saknaden efter Björn är. Björn var make, pappa, svärfar och både farfar och morfar. För alla som mötte honom var hans vänlighet, omtänksamhet, hans underfundiga humor, hans generositet och värme uppenbar. Det var lätt att tycka om Björn, och han hade lätt att tycka om andra. Björn var uppriktigt intresserad av människor, och byggde många, många fina relationer under sitt liv.

Björn föddes i Skellefteå. Efter studier och examen vid Handelshögskolan vid Umeå Universitet, arbetade Björn som revisor åt olika företag, framför allt i Västerbotten. Uppdragen var många och övergick alltmer till att vara rådgivare i olika företags utveckling. Efter pensioneringen var han styrelsemedlem och styrelseordförande i framgångsrika bolag. För sin insats som styrelseordförande i Byggföretaget Contractor fick han postumt utmärkelsen som nominerad till Guldklubban. Björn var sin hemstad Skellefteå trogen under nästan hela sitt liv, och väldigt intresserad och delaktig i Skellefteås utveckling och framtid.

Björn och hans hustru Eva fick drygt 28 år tillsammans. Deras stora kärlek till varandra gick inte att ta miste på. Förutom att dela sitt intresse för allt som rörde familjen så gjorde de många minnesvärda resor tillsammans, bland annat till Asien, USA, över hela Europa och även till Svalbard då Mattias studerade där och till Costa Rica där Ida arbetade som ekonom. De spenderade också mycket tid i Spanien i sin lägenhet i byn La Marina.

Björn var en pappa som var mycket stolt över sina två älskade söner, Mattias och Marcus. Under deras uppväxt vandrade de i fjällen, åkte på skidsemestrar ihop och vardagsrummet inredde Björn så pojkarna kunde spela innebandy hemma. Björn var - helt ärligt! - världens bästa farfar och extra farfar till Rune. För Björn var det en ren glädje att få följa sitt älskade barnbarn Edvard på fotboll- eller squashträning, hjälpa honom med skolarbete- eller vad det än månde vara som gav dem tid tillsammans. Evas tre döttrar, Anna, Linda och Ida, blev som Björns egna. Och för Noel, Harley, Felicia, Oliver och Benjamin var Björn en oerhört älskad morfar, en fantastiskt fin förebild, den roligaste lekkamraten och den bästa vännen.

Björns strålande värme, briljanta skärpa, och hans uppriktiga ödmjukhet kommer för alltid att vara djupt saknad. Tack för att vi fick vara med om dig. 

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Dödsfall, Anitha Renström, Bureå

Dödsfall

Dödsfall, Iris Lindkvist, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall, Göte Holmqvist

Dödsfall

Dödsfall, Gustaf Carlsson, Skellefteå

Insändare: Minskar vaccin verkligen smittspridningen?

Visa fler