Dödsfall: Birgit Engström, Skellefteå

Birgit Engström, Skellefteå.

Dödsfall2020-06-12 05:00

Birgit Engström har avlidit i en ålder av 90 år, två veckor före sin 91-årsdag. Närmast sörjande är sönerna Mats och Håkan. Birgit föddes i Långsjöliden, Västerbotten, äldst i en syskonskara om tio. Familjen flyttade senare till Tåmeträsk. 

Vår mamma tog sina första steg ut i yrkeslivet genom att baka bröd i Tåmeträsks tunnbrödsbageri. Hon kom senare att jobba en tid på Byske Handelsträdgård. Under största delen av sitt yrkesliv arbetade vår mamma i köket på sjukhemmet i Byske. 

Mamma blev änka 1984 då vår pappa Göran gick bort, blott 64 år gammal. Eftersom vår mamma tidigt fått lära sig att arbeta och klara sig själv så var det självklart att hon skulle bo kvar i huset i Tåmeträsk. Ett hus som vår mamma och pappa själva byggt i början av 1960-talet. Att hon kunde bo kvar möjliggjordes av att hon tidigt insåg att om man skulle bo på landet så måste man kunna transportera sig. Så därför tog mamma körkort 1972 och körde sin bil ända till 82 års ålder. 

Trädgården med alla växter och blommor var mammas stora fritidsintresse, men även fiske från den egna båten på Tåmeträsket och Långsjön var något som förgyllde hennes vardag. Vår mamma var en förnöjsam person som ogärna ville ligga någon till last, men så kanske det är med den som lärt sig klara sig själv under stora delar av livet. 

Vid sin bortgång bodde mamma på Brogården i Skellefteå där hon trivdes mycket bra tack varje personalens goda vård och omsorg. Vi minns henne med tacksamhet och saknad, men unnar henne vilan med förvissning om ett återseende.

Mats och Håkan

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!