Dödsfall, Bernt Lindström, Kälfors

Bernt Lindström, Kälfors

Dödsfall 19 december 2020 05:00

Bernt Lindström har lämnat oss. Bernt föddes på Hemgården i Kälfors i februari 1936. Bent hade initialt två systrar, Eva och Karin och en bror Lennart. Hans mor Irma dog endast 46 år gammal. Hans far Olle träffade sedan Greta som han gifte sig med och tillsammans fick de dottern Ann så Bernt fick ännu en syster på äldre dar. Bernt fick efter folkskolan ett tillfälligt jobb på ett Skolbygge i Myrheden. 

Ett år senare sökte man folk på Järnverket i Luleå. Bernt åkte dit och fick jobb 1956. Jobbade initialt med lite av varje på Järnverket. Bernt flyttade i samband med detta till Luleå. Några år senare, 1959, träffade Bernt sin blivande fru Maj-Britt i Luleå. Maj-Britt och Bernt flyttade ihop 1960. Under arbeten med tunga lyft på Järnverket fick Bernt dålig rygg och opererades för diskbrock 1960 och fick sedan börja som Travers-förare på Järnverket. 

I slutet av 1962 föddes sonen Bo och fem år senare sonen Lars. Familjen Bernt och Maj-Britt Lindström med sönerna Bo och Lars flyttade 1970 till byn Rosvik mellan Piteå och Luleå. Familjen flyttade in i en nybyggd villa i Rosvik. Bernt fick tidigt Förtidspension på grund av sina Ryggproblem. Paret valde 1989 att flytta till Bernts barndomshem i Kälfors.

Bernt har alltid haft Jakt och Fiske som stora intressen. Största intresset har varit jakt med Drivande hundar och han har haft smålandsstövare, hamiltonstövare, finnstövare, shillerstövare, tax och beagel. Bernt har tillbringat många timmar i skogen under jakter och i väntan på sina Stövare och som fiskare vid sjöar och ute på havet utanför Rosvik och Byske. En viktig sak i Bernts liv har alltid varit odling av egen potatis! Även på senare år när benen inte orkat så bra har Potatisodlingen varit i fokus. 

Under en semesterresa till Cypern smugglade Bernt hem några potatisar och Cyprioterna levde kvar länge i Kälfors. På den tiden Bernt och Maj-Britt hade kvar sitt skogsskifte la Bernt mycket tid på skötsel av skogen. Det har blivit många turer till sina skiften med Fyrhjulingen och varje år har han anlitat någon för mindre avverkningar och gallringar. Fyrhjulingen har varit ett viktigt transportmedel på senare år när benen inte fungerade så bra och orken saknades. Bernt har sedan ett drygt år bott på Norrgårda i Byske. Bernt efterlämnar ett stort tomrum och kommer att saknas av grannar, vänner , syskon, släktningar och Makan Maj-Britt och barnen med familjer.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa