Dödsfall, Berit Drugge, Kalix

Berit Drugge, Kalix

Berit Drugge

Berit Drugge

Foto: Privat

Dödsfall2022-02-05 05:00

Vår älskade mamma, mormor och svärmor Berit Drugge avled den 25 januari på Näsbygården i Kalix efter en längre tids sjukdom. Hon blev 81 år.

Berit föddes i Vinnäset Rödupp, Överkalix av föräldrarna Emma och Edvin Isaksson. Där växte hon upp hon upp som äldst av fyra syskon som hon tidigt fick ta ansvar för.

Som 14-åring träffade hon sin älskade Östen i Överkalix och som sjuttonåring flyttade hon till Stockholm. Där arbetade hon som hembiträde och utbildade sig till barnsköterska. Mamma och pappa blev sambos i Nacka, och hon gifte sig 1962 i Nacka kyrka med Östen och därefter kom deras första barn, Lena -63. Flyttlasset gick -64 till Skellefteå och här arbetade hon som barnsköterska vid barnhemmet i Bergsbyn och fram till -99 på förskolorna runt om i Skellefteå kommun. Berit var med vid uppstarten av de allra första förskolorna i kommunen. I Skellefteå föddes deras andra efterlängtade barn, Anna -71.

På 90-talet startades Drugges Maskinmontage AB och det drev hon på deltid fram till sin pension tillsammans med sin man.

Ungdomsåren från Stockholmstiden präglade henne och de hade stor umgängeskrets där. Deras etta i Nacka blev en samlingspunkt för kompisar och vänner. Mamma hade alltid ett vänligt varmt mottagande och det fanns alltid kaffe och något gott att bjuda på. Berit hade precis som pappa ett öppet sinne för ungdomar och var en “förebild” för många.

Som person hade hon ett kreativt sinnelag, hade mycket energi och gillade ordning och reda. Mamma var ”projektledare” och med hennes idérikedom, ordningssinne och känsla för färg och form kombinerat med stora drivkraft, så slutfördes många projekt. Konst, inredning och att resor var hennes stora intressen och heminredningen förverkligades i en modern stil. Stugan i Vinnäset, Överkalix var Berit och Östens favoritplats och de tillbringade sin fritid.

Vi saknar henne oerhört mycket och sorgen är stor! Vi tar med oss ditt stora engagemang, din hjälpsamhet, omtänksamhet till familj, släkt och vänner. Vi kommer att komma ihåg ditt driv, din beslutsamhet och stora kärlek till oss.

Vi är tacksamma för Berits stund på jorden och alla minnen.

Familjen genom Lena

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!