Dödsfall: Benny Karlsson, Skellefteå

Benny Karlsson, Skellefteå

Benny Karlsson, Skellefteå.

Benny Karlsson, Skellefteå.

Foto: Privat

Dödsfall2020-08-29 05:00

Söndagen den 23 augusti somnade min älskade bror Benny Karlsson in på Ömhetens äldreboende. Han blev 75 år. Benny föddes i Byske. Efter några år byggde vår far ett hus på Åsgatan i Kåge. Vid 35 års ålder beslutar sig min bror att lämna Kåge och föräldrahemmet för att bosätta sig i stan, Moröhöjden. Där bodde Benny fram till sjukdomen Parkinsons satte stopp för att kunna bo hemma. De två sista åren bodde han på Ömheten, avdelning Lunden, där han trivdes mycket bra.

Arbetskarriären startades på Åströms Livs i Kåge. Men industrin lockade mer, vilket gjorde att han de sista 49 åren innan pensionen arbetade på Matos i Ersmark som sedan blev Futurum i Byske. Bennys stora intresse har varit att spela golf samt köra fina bilar där BMW har varit hans bilmärke. Min bror har även gillat att resa både för att spela golf, men även med mig och vår far. Golfklubborna var givetvis svåra att lämna hemma så någon runda golf blev det även på våra resor.

Benny har alltid varit en genuint snäll människa. När julen närmade sig och tomten kom med paket till brorsbarnen André och Maria, var alltid de mest spännande julklapparna från farbror Benny. Ekonomiskt har min bror stöttat olika föreningar genom att i många år varit med i Postkodlotteriet. Han har även regelbundet skänkt pengar till Barncancerfonden, Hjärt och Lungfonden, Synskadades riksförbund och Rädda Barnen.

Närmast sörjande är broder Ulf och brorsbarnen André och Maria.

Ulf

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!