Dödsfall, Bengt Olofsson, Ersmarksängarna

Bengt Olofsson
Bengt Olofsson

Bengt Olofsson, Ersmarksängarna

Dödsfall 9 januari 2021 05:00

Vår älskade make, pappa, morfar, farfar och svärfar har efter en längre tids sjukdom somnat in i hemmet aftonen den 2 januari omgiven av sin familj. Han blev 72 år.

Pappa växte upp på Hedensbyn som äldste son till Sverker och Gerda Olofsson. Familjen flyttade till Ersmarksängarna 1965 där man startade upp ett modernt jordbruk med mjölkkor. Familjejordbruket drev han hela livet med stort engagemang och stolthet, först tillsammans med sin bror och senare sin son.

Pappa träffade vår mamma Margaretha och de gifte sig 1972 och därefter utökades familjen med oss tre barn. Vi fick växa upp med att ha våra föräldrar hemma på gården. Pappas glädje och spontanitet gick som en röd tråd genom vår uppväxt och vi minns med glädje hans idéer med kvällsdopp, tårtkalas och korvgrillning i skogen. Den större familjen och släkten låg också pappa varmt om hjärtat. Han höll gärna kontakt med både släktingarna i närområdet och de som bor längre bort. Många är de telefonsamtal och resor som gjorts för att hålla kontakten. Pappa hade stor glädje av sina syskon som han hade nära kontakt med.

Barnbarnen kom också att bli en stor glädje för pappa. Han tog gärna med dem ut på traktorkörning eller upp i knäet för en pratstund. De var alltid välkomna och uppskattade inslag i hans vardag.

Sin andliga hemvist hade pappa i Ersmarks kyrka och han hade en varm gudstro. Veckans och årets puls utgick från gudstjänster, högtider och gemenskapen runt kyrkkaffet, både i glädje och sorg. De många vännerna i församlingen satte han stort värde på. Pappa var med om en svår olycka på jordbruket men överlevde med hjälp av änglavakt. Denna upplevelse var stark för pappa och fördjupade hans tro på en Gud som bär genom allt och löftet om ett evigt liv efter döden.

Pappa var också engagerad i flera föreningsarbeten, bland annat inom jordbruk och kyrka. Att arbeta tillsammans och vilja bidra har alltid legat i pappas anda och tillfört glädje. Det gällde också i kontakten med grannar. Trots mycket arbete i sitt liv har pappa också värnat om stunder för återhämtning. Hans bokhyllor är välfyllda, skivspelaren välanvänd och stugan i Lillhamn var en avkopplande plats.

För snart åtta år sedan drabbades pappa av spridd cancer. Trots sjukdomen och tidvis smärta försökte han leva livet fullt ut och jobbade på med det han kunde ända in i de sista dagarna. Pappa lämnar oss med stor sorg och saknad men framför allt med många ljusa minnen.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa