Dödsfall, Bengt Forsell, Skellefteå

Bengt Forsell
Bengt Forsell

Bengt Forsell, Skellefteå

Dödsfall 19 december 2020 05:00

Bengt avled den 14 december på sjukhuset i Umeå, där han vårdades med covid-19. Han fick somna in med dottern vid sin sida. Han blev 72 år.

Bengt växte upp i Holmfors, Boliden, med föräldrarna Bertha och Ivar Forsell och storasyster Ulla.

Efter utbildning till bilmekaniker och militärtjänst som flygmekaniker flyttade han 1970 till Stockholm och arbete på Bilia. Han träffade Birgit och de blev sambos. 1974 föddes Anna, Bengts ögonsten. Under tiden i Stockholm var Bengt med och startade Järfälla Boxningsklubb.

1983 flyttade Bengt hemåt. Han fick anställning på Forslunds bil där han arbetade tills han gick i pension. Lägenhet på Moröhöjden blev hans hem.

Boxningsintresset fanns kvar och han engagerade sig i Guldstadens Boxningsklubb, som fick en nytändning då Bengt gick in som tränare. Under åren har han tagit stort ansvar i klubben, i åratal som ordförande och huvudtränare samtidigt. Bengt fick flera utmärkelser för sin kunnighet och sitt goda ledarskap bland annat från John Enbergs stiftelse.

Bengt var mycket omtyckt och respekterad med sin förmåga att både ställa krav och uppmuntra. Han har varit ett stöd och en förebild för massor av unga boxare (tjejer och killar, många med utländsk bakgrund) och det gällde inte bara idrotten.

Utmärkande för Bengt som person var noggrannhet och ordning. Vi kommer alla att minnas honom som en god och omtänksam medmänniska.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa