Dödsfall: Barbro Holm, Burträsk

Barbro Holm, Burträsk.

Dödsfall2020-06-13 05:00

Vår kära mamma Barbro Holm dog lugnt och stilla den 3 juni i en ålder av 88 år. Barbro föddes i Karsträsk, Norsjö kommun, i en syskonskara på 16 barn Stenlund. Under sin skoltid bodde hon i Tjärn, Skellefteå.

I unga år gick hon på Anderstorp hushållsskola där hon träffade Arnold Holm. De gifte sig 1956 och fick tre barn, Christina, Anders och Kerstin. Tillsammans övertog de Arnolds hemgård i Mjödvattnet där de arbetade med djur- och jordbruk. De belönades med guldmedalj för felfria mjölkleveranser under åren. Efter att de pensionerat sig flyttade de till Burträsk.

Mamma var intresserad av aktualiteter. Radio och tidning var viktiga kanaler till att följa allt från miljöfrågor till Skellefteå AIK:s matchresultat. Hon var en duktig matlagare och intresserad av trädgårdsskötsel och blommor.

En tid efter Arnolds bortgång flyttade mamma till Hedens äldreboende i Burträsk där hon blommade upp i umgänget med andra boende och en trevlig och duktig personal. Hon kom att trivas i sin nya miljö med ett glatt humör och omsorg om de andra.

Älskad och saknad.

Barnen med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!