Dödsfall, Astor Wikström, Skellefteå

Astor Wikström.
Astor Wikström.

Astor Wikström, Skellefteå

Dödsfall 28 november 2020 05:00

Astor föddes 1935 och bodde de första 18 åren i Broänge, Lövånger. 1950 föddes hans efterlängtade lillasyster Ethel, och tre år senare flyttade hela familjen till Sörböle, Skellefteå.

Efter att bland annat arbetat i familjeföretaget Wikström & Co och slutfört värnplikten fick han anställning på Alimak, ett företag som sedan skulle vara synonymt med pappa i resten av hans liv och som gav honom möjlighet att resa världen över. Ända fram till slutet var han mån om sitt Alimak och hade alltid idéer kring företagets marknadsföring och varumärkesbyggande.

1962 gifte han sig med sin Marianne i Ljusterö kyrka, och de har varit oskiljaktiga sedan dess – hemmavid, på många och långa husvagnssemestrar och utlandsresor. Pappa uttryckte ofta tacksamhet över att ha Marianne som sin livskamrat och mamma till deras gemensamma barn. 1963 föddes Roger och tre år senare Jörgen. Efter en kortare sejour på Morön, flyttade de till huset på Långgatan som blev familjens hem fram till 2011 då mamma och pappa flyttade till sin lägenhet.

Det finns så många ord som kan beskriva Astor, och samtidigt känns de futtiga när man försöker sammanfatta hans liv. Ett av de mest framträdande dragen var hans omtänksamhet. Vi har varit så stolta över att ha en pappa som alltid orkade och som alltid brydde sig om hur familj och vänner hade det och alltid var villig att hjälpa till för att göra våra liv lättare. En sann förebild.

Samhällsengagemang var också ett tydligt kännetecken. Astor månade om Skellefteå, om dess näringsliv och om hur vi tillsammans kan verka för ett bättre samhälle.

Astor var också själva sinnebilden av social kompetens och gemenskap. Han längtade alltid efter att få träffa släkt, vänner och kollegor över en kopp kaffe och ett gott samtal. De sista månadernas coronaepidemi gick därför emot allt vad pappa ville. Social distansering fanns inte i pappas DNA.

En genomsnäll make, pappa, farfar och morfarsfar har lämnat oss. Men hans omtänksamhet och engagemang lever kvar i oss, liksom hans egna sammanfattande ord, bara dagar innan hans bortgång: ”Jag har fått leva ett underbart liv”.

Familjen, genom sonen Roger

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa