Dödsfall, Asta Lundström, Boliden

Asta Lundström
Asta Lundström

Asta Lundström, Boliden

Dödsfall 30 januari 2021 05:00

Vår mamma, mormor och syster Asta Lundström Boliden, somnade tryggt in i sin säng den 19 januari 87 år gammal. Mormor föddes 1933 i Fjällboda, näst äldst i en skara av tolv syskon. Som äldsta dotter fick hon ett stort ansvar för sina syskon under sin uppväxt.

 Asta träffade sitt livs kärlek Tage vid en dans i en loge där hennes bröder spelade musik och 1954 gifte de sig. Året därefter fick de sin första dotter, min mamma, Carola och två år senare blev familjen komplett när lillasyster Carina föddes. Familjen flyttade kort därefter till Boliden, där Asta och Tage levde resten av sina liv. Mormor var en självständig och stark kvinna. En stor dag i hennes liv var när hon vid 40 års ålder tog körkort, många år innan hennes man. 

Asta var väldigt intresserad av och duktig på handarbete och har försett barn, barnbarn och barnbarnsbarn med sockar och vantar. Just barn har alltid haft en särskild plats i hennes hjärta och dörren till lägenheten på Finnforsvägen har alltid stått öppen för såväl oss barnbarn som barnen som bodde på samma gård. Hos mormor fanns alltid gofika eller mat för den som önskade. Då fyra barnbarn spelat hockey har många timmar spenderats på läktaren i Malmhallen. En annan viktig plats för mormor var naturen. Hon trivdes i husvagnen som ställdes upp vid Skellefteälven och inga mygg kunde hindra henne från timmar i bärskogen för att plocka blåbär och hjortron. Sina sista år bodde mormor på Skogsbackens äldreboende i Boliden. En varm och trygg plats som skänkt både Asta och oss i familjen ro i själen. För detta vill vi särskilt tacka avdelningen Tallen.  Vi saknar vår fyndiga, generösa och snälla mamma och mormor. Nu är hon äntligen återförenad med sin kärlek och bästa vän Tage igen. 

För familjen, barbarnet Julia  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa