Dödsfall: Arne Westermark, Skellefteå

Dödsfall: Arne Westermark, Skellefteå

Arne Westermark.

Arne Westermark.

Foto: Privat.

Dödsfall2020-05-16 05:00

Efter en längre tids sjukdom har Arne Westermark, yngste sonen av tre syskon, avlidit i sitt hem i Lund utanför Skellefteå. Arne växte upp på Storgatan i centrala Skellefteå. Han var en allkonstnär som kunde fixa det mesta, speciellt det som hade med byggnationer, motorer och maskiner att göra.

Han började sin bana som snickare tillsammans med sin bror Ove och far Elis som också var snickare, ett yrke som Arne vigde sitt liv åt. Han utbildade sig tidigt till byggnadsingenjör och arbetade bland annat åt Melker Olofssons byggfirma, som han övertog tillsammans med Kenneth Granlund, GW Bygg som han drev fram till 1992 då den stora byggkraschen lamslog Sverige. Ett hårt slag även för Arne då han tvingades säga upp sina anställda.

Arne gifte sig 1976 med Rose-Marie. Han ritade och byggde det egna huset i Bergsbyn som stod klart 1979.

1986 flyttade familjen till Lund, Skellefteå, där Arne byggde om den gamla ladugården till stall för att kunna hålla hästar. Arne hade ett stort intresse för travsport och skaffade sin första kallblodstravare Solstinta 1979, tillsammans med hustrun Rose-Marie och dottern Therese. Arne ägde och tränade flera travhästar genom åren, men den som låg honom varmast om hjärtat var kallblodstravaren Fixar, som han köpte som ettåring av Kjell-Ove och Anita Eriksson, Backa Gård. Arne och Fixar tog många segrar på landets travbanor.

Arne arbetade periodvis på Skellefteå Travbana med banarbete, byggnationer och underhåll. Där hade han också flera av sina vänner bland arbetskamrater och Sleipnerklubbens medlemmar.

I slutet av 80-talet renoverade Arne, tillsammans med sina anställda, handelsområdet Heimdall åt Jan-Erik Berggren, de vackra kulturellt bevaransvärda husen väst på stan där bland annat Café Lilla Mari ligger, var en av höjdpunkterna där Arne fick utlopp för sin yrkesskicklighet.

1994 gick Arne och Rose-Marie skilda vägar. 1997 gifte sig Arne med Ingela, ett äktenskap som präglades av bådas stora hästintresse. 

Arne blev 72 år och sörjs närmast av Ingela och Therese.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!