Dödsfall: Anund Lindholm, Hembygdsföreningen

Anund Lindholm, Lövånger

Anund Lindholm

Anund Lindholm

Foto: Privat

Dödsfall2020-11-03 05:00

Anund Lindholm, Lövånger, har som tidigare meddelats avlidit 79 år gammal. Närmast anhöriga är syskon och syskonbarn.

Under närmare två decennier var Anund en ovärderlig medlem och styrelseledamot i Lövångers hembygdsförening. Under hela sitt liv visade han stor kärlek till både naturen och kulturmiljön i sin hembygd. Med källkritiska ögon dokumenterade han såväl sorgliga som spännande livsöden och händelser i Lövångers socken i omfattande bygdeberättelser När han återvänt till sin fädernegård i Hökmark efter pensionering kunde han njuta av alla de sydsvenska träd som han tagit med från Uppsalatrakten. Nu kunde han även levandegöra bygdeberättelserna i samband med föreläsningar, berättaraftnar och i kommunens årligen återkommande berättarvecka.

Anund har månat om hembygdsföreningens verksamhet på många sätt och hans kontaktnät var värdefullt. Ett särskilt engagemang visade han Lövångers kyrkstad och gladdes åt de senaste årens byggnadsvårdande insatser. Hans gedigna kunskap om Lövångerbygden kom även till uttryck i lovordade guidningar inte bara i Sockenmuseet, Soldattorpet och kyrkstaden, utan även runt om i bygden. Anunds kulturbärande livsverk inom socknen kröntes med den bok ”En dokumentation av byn Hökmark - 1600-2000” som utkom för precis ett år sedan.

Nu har Anund, vår generöse, lågmälde naturälskare och kulturbevarare lämnat jordelivet och vi kommer länge att minnas honom med värme och uppskattning.

Lövångers hembygdsförening

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!