Dödsfall, Anton Holmquist, Stockholm

Anton, Holmquist, Stockholm

 Anton Holmquist

Anton Holmquist

Foto: Privat

Dödsfall2022-02-12 05:00

Vår fina älskade Anton har hastigt lämnat oss i en bilolycka. Han blev 36 år. Anton växte upp på Moröbacke där han hade många kompisar. De spelade fotboll och hockey tillsammans och höll kontakten även i vuxen ålder.

Efter studenten tillbringade han först ett år i Brighton och flyttade sedan till Lund där han studerade på civilingenjörsprogrammet i teknisk matematik i 4 år. Han avslutade studierna i förtid 2009 efter ett att ha fått erbjudande om att vara med och grunda den senare prisbelönta appbyrån Monterosa. Han var sedan dess bosatt i Stockholm. Anton var en av de första utvecklarna av Iphone-appar i Sverige.

Några år senare träffade han en ny affärspartner och de grundade tillsammans Bruce, en digital träningsapp vars medlemskap ger tillgång till en mängd gym och träningsformer. Antons förmåga att designa och utveckla tekniska system var unik. På Bruce skapade han en teknikplattform i världsklass.

Han älskade rollen som entreprenör och skapade en företagsanda där alla kände sig sedda och ingen lämnades utanför. Hans kreativitet, energi och engagemang lämnade ingen oberörd vilket bidrog till att han var ett uppskattat och välkänt namn inom Stockholms tech community.

Anton var också en aktiv röst på den svenska startup scenen, där han delade med sig av sina erfarenheter av att bygga upp bolag från grunden. Han var nyfiken och ständigt på väg mot nya utmaningar.

Han hade också ett stort intresse att resa och besökte många nya platser runt om i världen tillsammans med sin fru Ewa. De gick skilda vägar 2021.

Vi kommer att sakna Antons kärlek och hans stora hjärta som vi och många andra fick ta del av. Han lämnar ett stort tomrum efter sig. Vi är tacksamma för den tid vi fick tillsammans med Anton och bär för alltid honom med oss.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!