Dödsfall, Anna-Lisa Holmlund, Skellefteå

Anna-Lisa Holmlund, Skellefteå

Anna-Lisa Holmlund

Anna-Lisa Holmlund

Foto: Privat

Dödsfall2022-01-21 05:00

Den 2 januari somnade vår älskade mamma fridfullt in med döttrarna vid sin sida. Hon blev 84 år.

Mamma var yngsta barnet i en syskonskara på fjorton, bosatta i Selsfors. Hon anställdes i unga år som växeltelefonist i Gummark. Där träffade hon pappa, som var äldste sonen i den familj som ansvarade för telefonväxeln i byn. Mamma och pappa gifte sig 1956 och fick året därefter den första av oss tre döttrar.

I mitten av 60-talet byggde de det hus som skulle komma att bli familjens hem i många år. Mamma arbetade under hela sitt yrkesverksamma liv inom vården, bland annat på Blomstergårdarna och Hökens äldreboende.

Mamma gillade att handarbeta, baka och laga mat, odla, lösa kluriga korsord och promenera. Sjunga i kör var också ett stort intresse.

Efter pensionen fortsatte hon att hålla sig sysselsatt, träffa vänner och tillsammans med sina grannar anordna aktivitets- och fikaträffar för de äldre i bostadsområdet. Hon ägnade mycket tid till oss döttrar med allt från middagsbjudningar till att sköta och hitta på aktiviteter med barnbarnen.

Mammas kärlek till pappa, oss barn och barnbarn var alltid villkorslös och det finns inte ord att beskriva vår uppskattning för allt hon gjort för oss.

Vi kommer att sakna vår fina mamma, men är innerligt tacksamma för alla goda stunder vi fått tillsammans.

Kicki, Carina och Linda

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!