Dödsfall, Anna-Greta Marklund, Skellefteå

Anna-Greta Marklund, Skellefteå

Anna-Greta Marklund

Anna-Greta Marklund

Foto: Privat

Dödsfall2021-04-07 05:00

Mamma avled i hemmet på Dammens äldreboende söndagen den 28 mars i en ålder av 94 år. Hon föddes i Vingåker i Sörmland som yngst av fem barn. Vid cirka 12 års ålder dog hennes mamma och hon fick som ensam flicka ta stort ansvar för hemmet.

1947 föddes hennes dotter Siv och två år senare föddes sonen Björn. Hon arbetade i en livsmedelsbutik i Bettna när hon träffade Åke. Han var Mycklepojken som var i Sörmland för att jobba. 1960 flyttade de upp till Boliden och dottern Ann-Christine föddes. De bodde även en period i bönhuset i Strömfors där mamma jobbade som vaktmästare. Några år senare byggde de hus på Mobacken och bodde kvar där till 1994 när de sålde huset och köpte en lägenhet på Fältjägarvägen. Hon jobbade bl a på Charkofabriken, på Medlefors folkhögskola och på Skellefteå lasarett.

Åke avled 2006. Mamma bodde kvar i lägenheten tills 2018 då hon fick en fin lägenhet på Dammen med underbar personal som tog väl hand om henne. Fia och Bingo med de andra på avdelningen var uppskattat

Hon och Åke tyckte mycket om att fiska, både på sommaren och vintern. Under flera år hade de en båt i Varuträsk som användes flitigt. De köpte också en sommarstuga i Mjödvattnet där de trivdes att vara . Hon tyckte också mycket om att handarbeta, plocka bär och svamp och umgås med vänner och familjen. Det var tråkigt när Pandemin kom och vi inte kunde träffa henne så ofta och kramas.

En älskad mamma, mormor, gammelmormor, farmor, gammelfarmor och svärmor är saknad.

Barnen med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!