Dödsfall, Anna Asplund, Nyliden

Anna Asplund, Nyliden

 Anna Asplund

Anna Asplund

Foto: Privat

Dödsfall2021-12-24 05:00

Anna Asplund somnade fridfullt in den 19 december i sitt hem med sina närmaste omkring sig. Hon blev 64 år och sörjs närmast av sin make och sina barn med familjer. 

Anna föddes 1957 i Skelleftehamn som näst äldst av fyra syskon till Naima och Knut Wikström. Hon växte upp i Skelleftehamn och familjen tillbringade somrarna i Knuts barndomshem i Gagsmark. 

Anna har alltid gillat att dansa och det är också på dans som hon träffade sin livskamrat Åke. Hon flyttade till Nyliden som 19 åring och levde där resten av sitt liv. Hon utbildade sig till förskolelärare i Luleå. Efter utbildningen arbetade hon som förskolelärare men har även jobbat i äldreomsorgen och som lokalvårdare, senast på Ernst & Young. 

1979 kom Anna och Åkes första barn till världen. Då familjen alltid varit de viktigaste för Anna blev det ett naturligt val att stanna hemma och ta hand om barnen när dom var små. Familjen växte, det blev fyra barn Lina, Gustav, Anton och Hilda samt 11 barnbarn. Anna har alltid funnits där som en trygghet för oss alla och med sitt stora hjärta och enorma kärlek har hon alltid fått oss att känna oss välkomna och älskade. 

Anna var en väldigt positiv person som spred mycket glädje omkring sig. Hon har alltid haft en otrolig förmåga att ta hand om familjen och hemmet och en stryka som vi i hennes närhet har fått förmånen att uppleva. Hon har tagit hand om oss alla med värme, kärlek och omtanke. 

De senaste åren har Anna kämpat mot cancer. Hon har genom hela sjukdomsperioden varit fantastiskt stark. Med ett mod som aldrig sviktat och en vilja att ta vara på livet, har hon burit oss alla genom denna tid. Hon har alltid fokuserat på det som varit positivt och vi har fått många fantastiska bonusår tack vare hennes otroliga styrka. 

Det känns ofattbart att hon nu inte finns kvar hos oss, hon lämnar ett stort tomrum efter sig. Men framför allt lämnar hon fantastiskt många fina minnen. Den tacksamhet vi känner för att vi fått ha Anna i våra liv har inga gränser. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!