Dödsfall: Ann-Marie Lundgren, Vindeln

Ann-Marie Lundgren, Vindeln

Ann-Marie Lundgren, Vindeln.

Ann-Marie Lundgren, Vindeln.

Foto: Privat

Dödsfall2020-09-26 05:00

Ann-Marie avled hastigt den 7 september efter en kort tids sjukdom. Närmast sörjande är sonen Mats med familj och syster Maj-Lis.

Mamma Ann-Marie växte upp med två systrar i Selsfors, Botsmark, under enkla förhållanden. Föräldrarna drev där jord- och skogsbruk, där mamma tidigt fick hjälpa till med både slåtter och djurhållning. År 1954 flyttade familjen till huset Rödånäs, med både el i väggarna och vatten i kranarna.

Efter grundskolan i Tavelsjö studerade mamma på folkhögskolan i Strömbäck, där hon också träffade sin blivande make Nils. Båda följdes senare i tjänst på Umedalens sjukhus som mentalvårdare. De gifte sig 1963 och flyttade därefter till Bollnäs för arbete på Hälsinge sjukhus. Sonen Mats föddes 1964 och lillebror Thomas 1968. I slutet av 60-talet flyttade så familjen till Vindeln då de båda fick arbete på Hällnäs sanatorium.

På villatomten i Vindeln fick mamma möjlighet till odling av både grönsaker, potatis och blommor. Trädgårdsskötsel var ett stort intresse, liksom handarbete där hon stickat mängder av sockar och vantar. Bland andra intressen var resor, både inom Sverige och utomlands. Hon följde med på EFS-körens resor och ibland sina systrar till varmare breddgrader. Mamma bakade gärna och mycket. Frysen var alltid fylld med bullar och kakor. Hon trivdes också bra i skogen med bärplockning på höstarna. Mamma hade alltid koll på släkten och födelsedagar. Många är de släktträffar på hemgården Selsfors, som hon hjälpte till att ordna. Hon blev stolt farmor till de tre pojkarna Oscar, Victor och Gustav som föddes 1996-97. Hon och pappa följde med kärlek och intresse i deras uppväxt med högtids- och bemärkelsedagar.

Sonen Thomas dog hösten 2016, vilket var ett hårt slag för oss alla. Särskilt för mamma och pappa. Han var deras stora stöd i det praktiska, såväl i stugan i Storsandsjön och i mycket annat. Mamma blev änka 2019. Trots många motgångar har mamma alltid hållit en positiv livsinställning, kanske tack vare sin kristna tro. Hon var medlem i EFS Vindeln, dit hon höll kontakten in i det sista. Mamma lämnar ett stort tomrum efter sig hos oss alla, men med många goda minnen bevarade.

Sonen Mats

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!