Dödsfall, Ann-Christin Wiklund Skellefteå

Ann-Christin Wiklund
Ann-Christin Wiklund

Ann-Christin Wiklund Skellefteå

Dödsfall 17 september 2021 05:00

Vår Mamma Anki Wiklund somnade in den 8 september på Skellefteå lasarett. Hon blev 75 år. Mamma föddes i Innervik, där hon växte upp med sina föräldrar Nina och Gunnar Lindmark och sin storebror Gerhard. Morfar var åkare, så hon lärde sig tidigt att köra lastbil. 1963 födde hon sitt första barn Catti endast 17 år gammal. 

Med hjälp kärlek och värme från sina föräldrar klarade hon det galant. 1964 träffade hon sin stora kärlek, vår Pappa Lars Wiklund. 1967 byggde dom hus på Sörböle, flyttade in 1 augusti och gifte sig 19 augusti. 

Det gick några år och 1969 kom Peter till världen. Mamma jobbade som tandsköterska fram till 1979 då dom tog över Farfars bageri Gewes. Där skötte hon om allt pappers arbete men hoppade även in som chaufför när det behövdes. Hon avslutade sitt arbetsliv på kontoret på Lagergrens bokhandel. 

Mamma hade några stora intressen som hon gick in för med stor passion. En av dessa var golfen, hon gick med i klubben 1967 då den bildades och hösten -69 kunde man slå dom första slagen på den nya banan. Mamma jobbade engagerat i damkommiten, tävlingskommittén med mera. I början av 2000-talet jobbade hon för att rörelsehindrade även skulle kunna spela golf, eftersom Pappa då satt i rullstol. Golfen skapade även en annan stor passion, att resa. Oändligt många resor blev till sol och värme men mest för att spela golf. Först som vuxna kunde Peter och jag prova på en vanlig sol och bad semester som våra kompisar. Vi trodde nog att enda orsaken till att åka utomlands var att spela golf. 

Mamma och Pappa har även besökt många storstäder och även hunnit med ett antal kryssningar. Nästa passion var sommarstugan på Flottgrundet, där vi alla fått fira midsommar, bröllop, jazzfester och många andra fester. Det fanns alltid nått vi kunde fira. Jag tror att vi är många som kommer sakna hennes goda och vällagade mat. 

Givetvis har vi barn varit en stor del av mammas liv, och det är med glädja vi sett hur varm och fin relation hon haft till sina barnbarn John och Anna, precis som vi hade till vår mormor. De sista två åren berikades hennes liv med barnbarns barnen Assar och Ellen. Hon älskade besöken av dem och det var riktiga högtids stunder när vi face timeade med dom. Assar och Ellen kommer sakna sin Gammo.

Vår Mamma var glad, positiv, omtänksam, påhittig, energisk, rolig, bestämd, barnslig, kärleksfull, arbetsam ja listan tar aldrig slut. Men säkert är att mamma tog plats. Hon var fullständigt närvarande i allt hon företog sig, och det fanns ingenting som hon inte hade en åsikt om. Till oss barns förtret ibland, men många gånger till lika stor glädje.

Vi hade alltid mamma som en kompass, att saker och ting skulle gå rätt till. Hon tolererade inte osanningar, orättvisor och sannerligen inte människor som trampade på andra för att förhöja sig själva. Bättre kompass på livets hav hade vi barn aldrig kunnat önska oss. Vi har förlorat en varm kärleksfull mamma mormor svärmor och Gammo. Många har förlorat en fin släkting och vän.

Peter och Catti

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa