Dödsfall, Anita Westerlund, Klemensnäs

Anita Westerlund, Klemensnäs

Anita Westerlund

Anita Westerlund

Foto: Privat

Dödsfall2021-12-16 05:00

Vår fina, omtänksamma mamma, somnade in den 24 november efter en tids sjukdom. Hon blev 84 år gammal.

Hon var född och uppvuxen i Örviken, som dotter till Herman och Henny Westin, med en äldre och yngre syster. Redan vid 14 års ålder gick hennes mor bort, vilket innebar att Anita fick ta ett alltför stort ansvar i hemmet, något som blev ovärderligt för dem alla. I synnerhet för lillasystern, och senare hennes familj: moster Anita fick en särskild plats i deras hjärtan.

Kärleken förde henne tidigt till Klemensnäs. Hon gifte sig med Roland Westerlund 1955 och några år efter kom sonen Tommy och senare dottern Elizabeth. Hon var en enastående mor, som både gav trygghet och frihet på samma gång genom hela vår uppväxt. Därefter har barnbarn och barnbarnsbarn fått samma omsorg, såväl som syskonbarn.

Hon fick ett långt och rikt liv med Roland, innan han gick bort hann de fira sin 50-åriga bröllopsdag.

De hade många gemensamma intressen, som att vistas i naturen, på sjön och i fjällen.

Tillsammans gjorde de även otaliga resor både i Sverige och ute i Europa. Vart vi andra än var på väg så kunde hon ofta säga att hon och Roland redan varit där.

Hennes stora läsintresse föddes i unga år och har fortsatt ända till livets slutskede. Det handlade om allt från våra svenska författare till nobelpristagare i litteratur. Teater var ytterligare ett intresse där olika teaterscener ofta besöktes. Hon var en av dem som längtade till vårt Sara kulturhus. Tyvärr satte pandemin och hennes sjukdom hinder för att besöka det innan det var för sent.

Utöver kultur och läsning var motion något som alltid funnits i hennes liv. Senare år handlade det mest om långa promenader och cykelturer, men tidigare kunde det gälla såväl löpning, som skidåkning och gymping.

När vi barn var i skolåldern började hon arbeta på Telefabrikation, som företaget då hette. Där blev hon kvar fram till sin pension. Under sitt arbetsliv fick hon också chansen att studera på Medlefors, någonting hon verkligen uppskattade.

Anita fick förmånen att vara relativt frisk, men framför allt med intellektet i behåll. Det gjorde att vi under en lång tid fått njuta av hennes positiva läggning och härliga humor.

Familjen låg alltid hennes hjärta närmast, men med sin varma personlighet fanns det plats för så många fler. Det finns inga ord för den sorg och saknad vi känner efter Anita.

Barnen med familj

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!