Dödsfall, Anita Sehlstedt, Skellefteå

Anita Sehlstedt, Skellefteå

Dödsfall2021-04-23 05:00

Anita Sehlstedt avled den 14 april på Skellefteå lasarett efter en kort tids sjukdom, hon blev 77 år. Hon föddes som äldsta barnet till Roland och Göta Johansson, hon hade en yngre syster och bror.

Anita växte upp på Prästgårdsgatan, Morön och flyttade senare med familjen till Lasarettsvägen. Efter genomgången fackskola utbildade hon sig till kontorist i Umeå, vilket blev hennes huvudsakliga sysselsättning genom livet. Som kontorist började hon först på EPA, som vi Skellefteåbor minns framför allt att de hade stans första rulltrappa, supergod mjukglass och EPA-baren.

Senare i livet blev det Norrlands Bil, där hon även ansvarade för kassan, vilket gjorde att hon träffade och lärde känna många av Skellefteås åkare samt de privatkunder som passerade där genom åren. Hon blev Norrlands Bil trogen fram till sin pensionering.

1967 gifte hon sig med Erling Sehlstedt och fyra år senare 1971 föddes jag.

En av de stora händelserna i hennes liv var då familjen flyttade till den afrikanska ön Madagaskar, där man bodde under 2 år. Efter hemkomsten köpte familjen hus 1982 på Lavgatan, där hon har bott alltsedan dess. Som pensionär var hennes intressen handarbete, korsord, sköta trädgården och sommarstugan i Bjässviken.

Anita var en älskad mor och syster och kommer att vara saknad, men de varma och fina minnena kommer alltid att finnas med oss.

Stefan

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!