Dödsfall, Anita Larsson, Skellefteå

Anita Larsson, Skellefteå

 Anita Larsson

Anita Larsson

Foto: Privat

Dödsfall2022-01-22 05:00

Den 15 januari somnade vår mamma och hustru Anita in lugnt och stilla i sitt hem på Seminariegatan, efter en tids sjukdom. Hon blev 78 år gammal. Anita var dotter till Agnes och Enar Widmark.

Anita växte upp på Sörböle och Yxan. I slutet av 50-talet flyttade familjen till Vitbergsområdet. 1964 gifte sig Anita med Sören från Uttersjöbäcken och tillsammans fick de två flickor. 1970 köpte makarna ett radhus i Sjungande Dalen.

Anita arbetade ett par år på Apoteket Nordstjärnan innan hon blev mamma. Under några år skötte hon barn, dagbarn och hem med stor omtanke. I slutet på 70-talet började hon som lokalvårdare på Intensiven på lasarettet. Där trivdes hon väldigt bra och hon höll kontakten med arbetskamraterna även efter sin pension.

Somrarna tillbringades på Rännsandsudde, Bjuröklubb. Många skidsemestrar tillbringades med barnen i Hemavan och senare med Sören i Österrike. Ett antal resor till solen och större städer hanns också med.

Anita följde barnbarnens utveckling med engagemang och glädje och var gärna på plats vid deras fritidsaktiviteter.

Anita var intresserad av äldre ting, konst och hemslöjd vilket medförde att hon gärna gick på auktion, marknader, lokala konstutställningar och hemslöjdsmässor. Soppteater och jazzcafé var också något som Anita gärna upplevde på senare år tillsammans med sina vänner.

Minnena är många och saknaden är stor efter vår glada, snälla och omtänksamma hustru, mamma, svärmor och mormor.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!