Dödsfall: Anita Jonsson, Skellefteå.

Anita Jonsson, Skellefteå.

Anita Jonsson.

Anita Jonsson.

Foto: Privat

Dödsfall2020-05-09 05:00

Under tisdagen den 21/4 avled Anita Jonsson, född Boman, i hemmet. Hon blev 78 år. Närmast sörjande är barnen Patrik och Konrad med familjer samt syskonen.

Mamma var född och uppvuxen i Kalvträsk som nummer ett i en syskonskara på tre. 1964 gifte hon sig med Lennart och de fick oss barn, som sedan utökades med fem barnbarn. Mamma började arbeta som lärare i Kalvträsk efter sin lärarutbildning på seminariet i Lycksele. Ett år senare började hon som lärare i Jörn där hon jobbade som lärare till 1975 då familjen flyttade till Skellefteå. Hon jobbade där som lärare och utbildade sig till bibliotekarie innan hon flyttade till Stockholm och därefter Flen, där hon gick i pension. I Flen gifte hon om sig med Ivan Paki. Därefter återvände hon till Skellefteå där hon tillbringade sina sista två år.

Mamma var en allmänbildad, intelligent, nyfiken och litterär person och läste gärna såväl litterära klassiker som nya böcker. Hon tävlade med sina båda bröder i korsordslösandets ädla konst. Hon var snäll och omtänksam och alltid nyfiken på vad som hände i våra och barnbarnens liv.

Mot slutet av sitt liv uppskattade mamma att träffa alla sina vänner från tidigare samt de nya vänner hon fått genom bland annat kyrkan i Anderstorp. Så fort hon fick chansen ägnade hon sig åt att ta hand om blommor och växter utomhus. Mamma lämnar ett stort tomrum efter sig, men kvar har vi alla fina minnen.

Barnen och syskonen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!