Dödsfall, Angelica Hedman, Skellefteå

Angelica Hedman
Angelica Hedman

Angelica Hedman, Skellefteå

Dödsfall 8 september 2021 05:00

Vår älskade Angelica Hedman avled på Skellefteå Lasarett den 1 september i sviterna efter en operation. Angelica föddes och växte upp i Sundsvall. Hos dagmamman Iris och dagpappan Väinö fick Angelica den finaste barnomsorgen.

I mellanstadiet mötte en ny skola med många nya vänner. Här växte intresset fram för scouting inom IOGT-NTO, vilket hon behöll i många år. Med åren blev det många hajker bland annat på Västkusten, i Skellefteå och på Gärdet i Stockholm

I samband med gymnasiestarten flyttade familjen till Skellefteå och på Anderstorpsgymnasiet fortsatte hennes studier. Angelica har alltid haft intresse för barn och ungdomar så fritidspedagogutbildning blev ett självklart val. Hon va även barn- och ungdomsledare i ideell verksamhet i Sörbölekyrkan under en period. 2003 blev hon utvald av Ungdomsstyrelsen att delta i ett internationellt ungdomsutbytesprogram i Japan. De tre veckorna blev ett fantastiskt äventyr.

Angelica hade ett stort musikintresse och deltog i flera körer, var med i en gymnasieuppsättning av Chess samt hade en egen lunchsolokonsert i S:t Olovskyrkan.

Hon fick anställning som fritidspedagog på Nilaskolan i Malå, vilket hon hade fram till hösten 2006 då en älgtrafikolycka totalt förändrade hennes liv. Efter olyckan fick hon 15 fina år i eget boende med engagerade och omtänksamma assistenter.

Angelica hade humor, var glad och social och mån om familj och vänner. Hon hade alltid en hjälpande hand till dem som behövde det. Saknaden är ändlös, men alla fina minnen bär vi för alltid i våra hjärtan.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa