Dödsfall, Anders Larsson, Bastuträsk

Anders Larsson, Bastuträsk

 Anders Larsson

Anders Larsson

Foto: Privat

Dödsfall2021-07-17 05:00

De flesta kände honom som ”Lulle”, Anders Larsson, är född i Umeå då föräldrarna (Ivan och Thyra) och den äldre brodern Kjell bodde i Robertsfors (Flarkbäcken). De flyttade sedan till Bjurträsk utanför Norsjö vid späd ålder. Efter en vinter i Bastutjärn gick flyttlasset 1967 till Sandviken där Ivan fått jobb. 1975 flyttade familjen till Bastuträsk. Ett ställe som Lulle alltid har älskat och besökte ofta för att hälsa på vänner och familj. Efter avslutad skolgång åkte han och en kompis på Kibutz i Isarel, ett ställe han pratade varmt om och gärna ville besöka igen.
Han spelade fotboll, innebandy och all sport låg honom varmt om hjärtat. Efter skolan jobbade han några år i Bastuträsk och som deltidsbrandman i Bastuträsk. Han jobbade även åt Bastuträsk SK - Lulle var en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna och ställde alltid upp när det behövdes ett handtag.

Lulle hittade kärleken Karina och flyttade till Skellefteå och fortsatte sitt arbete som deltidsbrandman även i Skellefteå. De fick två flickor Thyra och Emma som han älskade högt och avgudade över allt annat.

Lulle älskade och prioriterade sitt jobb och var en anställd som varje chef drömmer om - en sådan som alltid ställde upp.

Lulle hade tillsammans med familjen under många år husvagn i Malå. Där tillbringade han många helger med att åka skidor, umgås med familjen.

Han började spela golf med dottern Thyra och precis som med all annan sport föll han pladask för sporten. Thyra och Lulle spenderade många timmar tillsammans på golfbanan, de vann bland annat en tävling där de fick åka en vecka till Turkiet och spela golf tillsammans.

Precis som sporten har även musiken legat Lulle varmt om hjärtat, alla som varit hemma hos Lulle vet att radion alltid var igång hemma. Han hade tillsammans med sin bror och vänner en årlig sväng ner till Sweden Rock där han njöt av musiken och sällskapet.

2015 diagnostiserades Lulle med Parkinson. Diagnosen blev som ett uppvaknande och Lulle gjorde resor han länge drömt om. 
2016 uppfyllde han en av sina sportdrömmar, att åka iväg för att se och följa fotbolls EM på plats.
2018 tog Lulle med sina döttrar på en oförglömlig resa, en kryssning i Karibien bara de tre tillsammans. En resa som vi döttrar är så tacksamma för och alltid kommer att bära med oss.
2020 diagnostiserades Lulle även med ALS och demens. Lulle hade humöret uppe och kämpade mot sjukdomarna till sitt sista andetag.

Det fanns ett lag för Lulle och det var Skellefteå AIK. Hockeyn och Skellefteå AIK låg honom varmt om hjärtat det intresset delade han med dottern Emma. Det är sällan, nästintill aldrig som han missade en match och även i slutet av hans sjukdomstid följde han matcherna tillsammans med Emma. Skellefteå AIK:s slogan är ”Tillsammans är vi starka” och det representerar allt det vi vill hålla fast vid. Tillsammans för alltid. Lulle var omtyckt av många, alltid positiv och glad och gav massor av kärlek in i det sista trots sin svåra sjukdom. Någonstans är vi alltid tillsammans.

Tyra och Emma

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!